View Single Post
Vechi 23.02.2011, 11:37:40
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Am inteles, Zaharia.
Dumnezeul milei, al dragostei, care adopteaza natura umana, care moare pe cruce pentru om, care se sfasie de dragul umanitatii, care a zis 'Dumnezeu nu voieste moartea pacatosului, ci sa se intoarca si sa fie bun,
acest Dumnezeu, dupa tine, creaza cel putin de trei ori mai multri oameni decat se nasc vreodata (tu ca medic stii ca multi zigoti se pierd chiar inainte de niodare, fara ca femeia sa isi dea seama) pe care ii destineaza din start IADULUI? adica nefericirii vesnice, departarii absolute de EL.

Poti sa scrii cate pagini vrei si sa-mi dai cate citate vrei din cati parinti vrei, asta miroase a predestinare protestanta.
Eu in tr-un astfel de Dumnezeu NU CRED si nici nu am de gand.
Credem fiecare in alt Dumnezeu - adica, avem religii diferite, tu si cu mine.

Nu ai raspuns: ai ictit acea carte a sfantului Grigore de Nyssa? Eu nu am intrebat daca a citit-o sf. Paisie. El acolo nu isi punea problema, macar, daca acesti copii ajung la Dumnezue, ci de ce Dumnezeu ii creaza daca nu sunt sortiti sa traiasca.
Tainele lui D.zeu sunt taine ... si atit ! Noi nu stim de exemplu ce este inafara universului in care traim noi, universul planetar. Nu ne-a dezvaluit aceasta deoarece nu ne este noua necesar pt. a trai si a ne mintui in momentul acesta.
Nu ne este necesar sa stim de ce celulele umane se divid asa cum se divid si nu altfel . Nu avem nevoie de asemenea cunostinte in momentul de fata . Nu stim, de asemenea, ce s-ar fi intimplat daca Adam si Eva nu ar fi mincat din pomul cunoasterii in sensul de cum s-ar fi perpetuat specia umana . Adica precis, in ce mod s-ar fi inmultit oamenii .
Nu stim f. multe lucruri, in special despre cele care nu impieteaza asupra traiului duhovnicesc si a mintuirii .
Inca unul din lucrurile pe care nu le stim este , de asemenea , ce se intimpla cu copii avortati spontan (desi o asemenea mama , conform canoanelor , nu se impartaseste 1 an de zile ) sau cu zigotii care nu se nideaza in mucioasa uterina in mod spontan si natural, adica de la D.zeu. Stim ca acesti zigoti reprezinta finte deoarece au viata in sine (prorocul Eremia il slavea pe D.zeu zicind : ,,Tu cel ce pui duhul omului intru zamislire") dar nu stim ce se intimpla cu ei , unde merg , unde ajung , de ce procedeaza D.zeu in felul acesta ? Stim insa ce se intimpla si unde ajung avortonii care ajung in starea de avortoni sau de zigot impiedicat sa se implanteze in uter de catre insasi mama sa, adica prin vointa umana si nu divina . Dar este posibil ca numai prin rugaciunea unor sfinti sau puteri ceresti nebanuite de noi ca ei sa ajunga pina la urma in rai, precum paginul imparat Nerva Traian, dar asta dupa judecata generala a omenirii cind prin judecarea pacatelor proprii se va arata si rasfringerea negativa asupra altora nevinovati .Dar asta se va intimpla doar la ceasul la care v-a voi D.zeu si nu oricind . De aceea a si interzis Hristos sfintului Grigorie , papa de Roma ca sa se mai roage el , si prin pilda lui si altora, pt altii care nu fac parte din biserica ortodoxa . Realitatea lucrurilor si invataturile parintilor bisericii si a scripturii sunt f. clare numai ca trebuiesc intelese cu sufletul si nu neaparat rational , aritmetic. !
Nu toate intrebarile din lumea aceasta au si raspunsuri adevarate deoarece D.zeu desvaluie omului in mod treptat adevarurile si doar cele necesare pt. mintuire .
Stim insa de la El, ca orisicare om care nu respecta tot ce ne-a poruncit el , incepind cu botezul(intrarea in biserica ortodoxa) si sfirsind cu ultima porunca transmisa direct sau prin sfinti sau prin sfintii de la sfintele sinoade , nu se vor mintui .
Nu este vorba despre nici o teorie a predestinarii in ortodocsie deoarece nimeni nu garanteaza ortodocsilor ca toti care fac parte din aceasta biserica se vor mintui, dar este garantat ca pt. a avea sansa mintuirii trebuie sa faci parte din biserica ortodoxa . Dar daca nu faci parte din ea atunci nici macar nu mai ai conditia minima si obligatorie de a purcede la mintuire !
Faptul ca imi spui ca eu sustin o teorie a predestinarii in ortodocsie imi arata ca habar nu ai in mod absolut precis cum suna teoria predestinarii si ce implicatii are asupra sustinatorilor .
Intentiile tale, desi delicate, cu grija , cu menajamente, nu desvaluiesc decit ecumenismul putrid care nu-ti da pace ! Un om de stiinta sau citit sau instruit sau cum vrei sa-l consideri nu da dovada de inalta cultura si credinta cind promoveaza ecumenismul ci credinta dreapta. Ia sa iei spre studiu comportamentul, atitudinea si marturisirea savantului arhicunoscut si numit Sf. Vasile cel Mare ! Studiindu-l cu inima vei descoperii valorile ortodocsiei pe care le-ai pierdut pe drum si vei avea un model de maestru desavirsit ! In felul acesta te vei lamuri !

Desigur , doar daca voiesti si iubesti ortodocsia !!!!!

Cosimt la ceea ce afirmi : noi doi nu avem aceiasi credinta desi eu sigur fac parte din biserica ortodoxa !

Last edited by zaharia_2009; 23.02.2011 at 12:04:17.
Reply With Quote