View Single Post
Vechi 24.02.2011, 12:52:19
KANDIA KANDIA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.01.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Moralitatea e un concept relativ.

Pe de alta parte, stim ca educatia sexuala functioneaza. Pe un alt thread, ZergAteu (care intre timp a fost banat fara vreo explicatie) a postat un studiu care a aratat cum educatia sexuala a functionat in tarile scandinave, si cum abordarea respectiva apropo de sex a dat rezultate, in comparatie cu ce se intampla in SUA, unde, la fel ca si in Romania, sexul este un subiect tabu in multe familii. E mai putin important ce credem noi, la nivel personal, atata timp cat datele disponibile ne contrazic.

Din articolele pe care le-am citit eu, problema respectiva e destul de grava si in mediul rural. Pentru ca acolo reticenta parintilor de a vorbi despre sex cu copiii lor este mai mare decat la oras, dar tentatiile sunt exact aceleasi.

Realitatea asta nu are legatura cu avorturile. Daca vreti sa faceti intr-adevar ceva pe partea asta, incepeti cu BOR, care pe ultimul an, a cheltuit pe proiecte caritabile vreo 10 milioane de euro (in conditiile in care doar pentru salarizarea preotilor a primit de la Stat vreo 60 de milioane, asta pe langa alte nenumarate "cadouri"). Ca fapt divers, Biserica Catolica, cu un procent mult mai mic de credinciosi declarati (si deci cu acces mult mai restrans la banii Statului) a cheltuit cam tot atat.
Sunteti un maestru in manuirea citatelor asa ca mi-e destul de greu sa va urmaresc.Dar incerc sa punctez ideile:
1.Daca moralitatea e relativa la fel putem sa spunem despre orice concept etic.

2 Cea cu tarile scandinave unde trebuie sa va reamintesc ca tot dumneavoastra ati spus sa ne referim clar la realitatea obiectiva din tara noastra.Asadar noi nu avem realitatea lor ca sa functioneze rezolvarea lor.

3.Chiar nu am gasit niciunde articol care sa spuna ca la sate e situatia cu avorturile aceeasi ca la oras,unde avem parte din belsug de educatie sexuala.O fi tentatie si acolo dar nu la fel de mare.

4.Exemplul cu masinile l-am dat ca sa subliniez ca oamenii cu foarte multi bani au cu totul alte prioritati,asa ca de eventualii copii scapati de la avorturi tot noi trebuie sa ne ocupam..Cred ca aici parerile noastre coincid in ceea ce priveste rolul Bisericii.Dar partea unde vorbeam despre asta ati evitat s-o citati.