View Single Post
Vechi 24.02.2011, 18:49:21
Florica_severin Florica_severin is offline
Banned

Data înregistrării: 24.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Cred ca domnul Mihnea are dreptate, Dumnezeu a dorit sa dea un exemplu de pedepsire selectiva ca nu cumva sa ne facem noi astia, iubiristi relativisti, vreun construct mental de "wishful thinking" al unui dumnezeu desavarsit. Nu conteaza ca a scris cu degetul Sau in piatra porunca "sa nu ucizi", caci, iata, poate da oricand derogare pentru "cei alesi" ca sa poata ucide nu numai barbati, ci si femei, copii si nou-nascuti in numele iubirii de Dumnezeu.
Nu conteaza nici ca Fiul Sau, Domnul Hristos, ni-L prezinta in predica de pe munte pe Tatal ca fiind desavarsit, ca avem noi grija sa-i facem portretul adevarat: manios, razbunator si "degraba varsatoriu de sange". Dar eu fiind cel mai pacatos recunosc ca acest portret nu seamana cu Dumnezeul in care cred eu. Probabil voi fi pedepsit sever si eu pentru aceasta erezie, de-a fi iubirist relativist si de-a crede intr-un Dumnezeu desavarsit, asteptandu-ma doar chinurile iadului. Dar sa stiti ca macar o bucurie o sa am acolo, ca va stiu pe voi in Rai.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cine erau aceste popoare : Hetei, Amorei, Canaanei, Ferezei, Hevei, Iebusei și Gherghesei?

Ce erau Madianitii?

Cine era acest rege Og al Vasanului?

Ce alte surse istorice, in afara de Biblie, avem in legatura cu aceste popoare?
Care era stilul lor de viata?
Vrem sa stim care ar fi putut fi motivele care l-ar fi infuriat pe Dumnezeu atat de tare pe aceste popoare.

In afara de motivul ca au avut ghinionul de a fi in calea evreilor si ca Dumnezeu I-a fagaduit lui Avraam ca pe acele teritorii va fi tara urmasilor lui si prin urmare toate aceste popoare trebuiau exterminate de pe fata pamantului.

Asta a fost vina lor: ca au stat in calea evreilor sau ca erau pe pamantul pe care trebuiau sa se instaleze evreii? Si ei habar nu aveau ce o sa vina asupra lor.
Nu era mai bine ca Dumnezeu sa ii mute in alta parte, in alta tara (pamant) decat sa le decida exterminarea de dragul evreilor?
Stiu ca suna a blasfemie si hula afirmatiile mele si ma rog ca Dumnezeu sa ma ierte si sa nu dea cu mine de pamant cum a facut cu oamenii astia, dar nu pot sa nu imi pun intrebari.

Dar stie cineva cine sau ce erau aceste popoare care au sfarsit atat de tragic? Care era modul lor de viata care le-a adus exterminarea?

Va rog sa ma iertati si sa nu va smintiti de ceea ce scriu eu!
Tot ce vreau este sa aflu raspuns care sa ma linisteasca in framantarea mea.

Dumnezeu este IUBIRE! Si S-a revelat desavarsit in Domnul Iisus Hristos.

Biblia nu trebuie sa mai contina Vechiul Testament.
Legea talionului nu e o lege a iubirii. Doar nu s-a schimbat Dumnezeu, la inceput era drept (VT) si apoi a devenit Bun(NT)?
Nu a fost BUN si Iubitor de la inceput?

Sau cel putin, trebuie sterse pasajele cu crimele si razboiele. Dumnezeu e prezentat ca fiind dur, razbunator si baga frica in oameni. Nu are de a face cu iubirea!

Pasajele astea trebuie lasate in seama evreilor sa se spele pe cap ei cu ele, ca doar ale lor sunt.
PUNCT

Last edited by Florica_severin; 24.02.2011 at 19:40:29.
Reply With Quote