Citat:
În prealabil postat de Florica_severin
Si de ce a hotarat Dumnezeu sa ii pedepseasca doar pe aceia?
Ca doar toate popoarele pamantului (inclusiv egiptenii) erau idolatrii (politeisti).
Doar ca sa le faca loc evreilor sa aiba o tara?
Care au fost motivele hotararilor lui Dumnezeu?
|
Citat:
Citat:În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Selecția de citate de mai sus nu demonstrează în nici un caz că Biblia nu ar fi cuvântul lui Dumnezeu, ci demonstrează că toți cei care nu cred că Dumnezeu pedepsește fărădelegea nu cred, de fapt, în Dumnezeu cel Viu, ci într-un dumnezeu - construct mental, un dumnezeu făcut de oameni după modelul "wishful thinking".
|
Cred ca domnul Mihnea are dreptate, Dumnezeu a dorit sa dea un exemplu de pedepsire selectiva ca nu cumva sa ne facem noi astia, iubiristi relativisti, vreun construct mental de "wishful thinking" al unui dumnezeu desavarsit. Nu conteaza ca a scris cu degetul Sau in piatra porunca "sa nu ucizi", caci, iata, poate da oricand derogare pentru "cei alesi" ca sa poata ucide nu numai barbati, ci si femei, copii si nou-nascuti in numele iubirii de Dumnezeu.
Nu conteaza nici ca Fiul Sau, Domnul Hristos, ni-L prezinta in predica de pe munte pe Tatal ca fiind desavarsit, ca avem noi grija sa-i facem portretul adevarat: manios, razbunator si "degraba varsatoriu de sange". Dar eu fiind cel mai pacatos recunosc ca acest portret nu seamana cu Dumnezeul in care cred eu. Probabil voi fi pedepsit sever si eu pentru aceasta erezie, de-a fi iubirist relativist si de-a crede intr-un Dumnezeu desavarsit, asteptandu-ma doar chinurile iadului. Dar sa stiti ca macar o bucurie o sa am acolo, ca va stiu pe voi in Rai.
Har, smerenie si jertfa de sine.