[quote=Marius22;116768]Am avut ocazia sa mananc coliva asa cum se pregateste la muntele Athos. M-a surprins faptul ca nu prea seamana (nici ca aspect si nici la gust) cu cea facuta la noi. Mi-a placut tare mult, mai ales pentru ca era bogata in stafide, alune si migdale.
Cand a fiert bine graul si zeama a scazut suficient, se adauga restul de paine prajita si zaharul, se amesteca, apoi se pune pe platoul pentru servit, se modeleaza cu mana in forma dorita si se acopera pentru scurt timp cu hartie absorbanta. /quote]
Draga Marius, si eu pun zaharul la sfarsit, nu il fierb cu graul, e mai simplu. De aceea iese coliva mai apoasa, pentru ca acel zahar se topeste... (eu pun si mai mult, ca sa fie mai dulce). Data viitoare cred ca voi folosi zahar vanilat. De unde se face rost de hartie absorbanta? Exista in comert sau pot folosi hartie normala? Alunele macinate cand se pun? Se pot folosi si pe post de nuca? Nu ma refer la cele sarate, ci la cele obisnuite, in ulei...