Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Slujba inmormantarii
 
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #22  
Vechi 26.02.2011, 20:37:00
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.703
Implicit

[quote=Marius22;116768]Am avut ocazia sa mananc coliva asa cum se pregateste la muntele Athos. M-a surprins faptul ca nu prea seamana (nici ca aspect si nici la gust) cu cea facuta la noi. Mi-a placut tare mult, mai ales pentru ca era bogata in stafide, alune si migdale.

Cand a fiert bine graul si zeama a scazut suficient, se adauga restul de paine prajita si zaharul, se amesteca, apoi se pune pe platoul pentru servit, se modeleaza cu mana in forma dorita si se acopera pentru scurt timp cu hartie absorbanta. /quote]

Draga Marius, si eu pun zaharul la sfarsit, nu il fierb cu graul, e mai simplu. De aceea iese coliva mai apoasa, pentru ca acel zahar se topeste... (eu pun si mai mult, ca sa fie mai dulce). Data viitoare cred ca voi folosi zahar vanilat. De unde se face rost de hartie absorbanta? Exista in comert sau pot folosi hartie normala? Alunele macinate cand se pun? Se pot folosi si pe post de nuca? Nu ma refer la cele sarate, ci la cele obisnuite, in ulei...
__________________
Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm.
Reply With Quote
 



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Reteta cu fructe de mare angiteo Intrebari utilizatori 58 25.09.2016 22:26:43
Reteta coliva gabi3010 Intrebari utilizatori 4 30.03.2012 09:18:42
desen coliva andrada3 Sfanta Liturghie 4 12.05.2011 21:52:43
Ce semnifică coliva sofronie Generalitati 1 30.01.2011 02:00:57
Reteta mantuirii NECTARIE Generalitati 3 24.01.2011 15:56:59