Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Cazurile de sarcina extrauterina ca si razboaiele dintre popoare sunt cazuri speciale care nu pot intra aici in discutie deoarece nu sunt comparabile cu cele discutate pina aici . Alegerea acestor exemple arata ca mai mereu ca din dorinta neostoita de a polemiza nu mai stati sa judecati bine ceea ce propuneti spre discutie .
Tie Fani ca si Kandiei va spun eu si mamicile care au posta in consens cu mine ca exista in lumea aceasta mame ortodoxe si mame sociale , straine de duhul si poruncile lui D.zeu si urmaritoare doar de interesul lor, adica buricului lor sa le fie cal , in rest cred ca spun raspicat : terminati cu D.zeul asta al vostru ! S-a scris f. mult , eu unul am facut asta si am spus ca nu mai reiau , despre mamele ortodoxe, chipuri de sfinte aici printre noi !
Ce sa va mai spun, asta este tot ! Doar ca neagra va va fi ziua in care veti fi incercate cu adevarat de catre Hristos tocmai pt. indoielile, rasvratirile si abjurarile voastre !
|
Dar tu crezi ca este crestina si sfanta atitudinea ta pe forum, pana la urma?
Cu mana pe inima, vrei sa intrii in postul mare in starea asta, Zaharia?
Tot timpul ne iei in raspar, ne insulti, ne ameninti..
Ti-am mai apus ca personal nu ma mai supar, pentru ca iti cunosc stilul si banuiesc ca o faci cu cele mai bune intentii, dar ma mir de tine.
Sa dea Dumnezeu sa nu fiu incercata in acest fel. Personal, daca vrei sa stii, mi-am spus intotdeauna ca mi-as risca viata pentru o sarcina pe care medicii ar condamna-o. Si nu as avorta in nici un caz un copil handicapat. Dar daca ar fi extrauterina sau copil anencefalic, sau un caz din asta pe care tu il numesti extrem, cred ca m-as gandi si ca sunt si mama si sotie inainte sa hotarasc sa sar cu capul inainte si sa astept o minune.
Dumnezeu ma incearca altfel pe mine, nu ai tu cum sa stii.
Si inca odata, daca nu a fost clar:
- pentru cazurile obisnuite, din subiectul topiculul, de copii (declarati) handicapati, eu sunt impotriva avortului. Cred ca trebuie facut orice pentru a respecta acea viata nevinovata si a ne ocupa de ea dupa nastere.
- admir femeile care hotarasc in ciuda sfaturilor medicilor sa tina o sarcina care eventual le costa viata (a lor si a copilului). Da, ele pot fi numite martire.
Insa ce spun eu este ca in asemenea cazuri limita, nu trebuie spus ca asta este norma pentru orice femeie. Sfatul cu paruntele duhovnic, rugaciunea, situatia personala a acelei femei duc la hotararea buna pentru cazul ei special - in asemenea situatii limita.
Nu ai tu dreptul de pe piedestalul tau de barbat necasatorit sa condamni o femeie zicand ca ia o hotarare pentru ca 'buricului ei sa ii fie cald': poate se gandeste si la ceilalti copii si la sot cand ia o astfel de hotarare?
Tu condamnai pe acest forum si o femeie care se ferea de o sarcina care ar fi putut-o costa viata, si avea deja cativa copii.
Sa nu judecam, ca sa nu fim judecati.
Vezi mai intai parul din ochiul tau..
Asta nu face parte tot din credinta ortodoxa?