Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.03.2011, 15:09:15
KANDIA KANDIA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.01.2011
Religia: Ortodox
Implicit oricum

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Zaharia, iarasi te superi, iarasi dai cu anatema si nu este frumos.

Care 'tepusa'? Din, fericire, slava Domnului, nu am fost violata niciodata, si nici nu am avortat; nu am nici de gand, de altfel. Discutam teoretic, implicand respinsabilitatea celor care o au si pericolul la care supun supravietuitorii (pericolul de a isi pierde incerderea in Biserica, de ex.).

Vorbim aici printre altele despre situatii extreme, in care Biserica ortodoxa (adica, in cazul Bisericii ortodoxe, duhovnicul - cunosc cazuri concrete) spune ca in cazul cat atat mama cat si copilul ar fi in pericol acut de moarte daca sarcina s-ar continua, deci prin pastrarea sarcinii nu sunt, dupa cunostiintele omenesti, sanse ca acel copil sa ajunga sa se nasca viu, iar mama sa supravietuiasca, se alege raul cel mai mic. Tot asa cum, daca aparand pe cineva amentintat de banditi in toiul luptei omoram la randul nostru, nu insemana ca nu am omorat, dar am ales raul mai mic.
Nu am vorbit despre fetele violate in general, ia aminte. Personal, cred ca nu ar trebui incurajate sa avorteze nici ele; dar ar trebui sa fie ajutate sa se ocupe de copil, sau sa il dea la infiat.

Un alt exemplu clasic este sarcina extrauterina.

Despre mantuirea fara botez a copiilor avortati, nu mai insist; am batut destul pe clape pe alt fir.
Dupa cum vedeti cei mai incisivi si neiertatori sunt ori barbati ori fete care nu au nascut inca.La o astfel de drama personala cu siguranta multi si-ar pierde din aceasta radicalitate.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2011, 15:26:36
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit Blestemat e omul care se increde in om

"Blestemat fie omul care se încrede în om și își face sprijin din trup omenesc și a cărui inimă se depărtează de Domnul." (Ieremia 17:5)

Raspunsul la sarcini ectopice si alte probleme este.. Dumnezeu.

Evident Fani si Kandia... este greu sa vorbesti despre un lucru cand nu ai fost in acea situatie.
De aceea trebuie sa lasam exemplele sa vorbeasca.

Tremuram de emoții și
mă rugam încontinuu

Acum trei zile mă duceam la ecograf ca să aflu în câte săptămâni sunt însărcinată. Eram foarte entuziasmată, dar doctorul se uita, tăcea și nu știa cum să-mi zică că sarcina este extrauterină și că trebuie să mă duc de urgență la spital, să-mi facă investigații. Am rămas șocată (am un băiețel de 1 an și 6 luni, care e sănătos), nu știam din ce cauză a pus acel diagnostic cumplit, sigur pe ecografie se vedea că nu este nimic în uter. În fine, m-am dus la spital, la cei de la urgențe, speriată, iar aceștia mi-au explicat că trebuie să mă interneze și că pot muri în orice moment de la o sarcină extrauterină dacă nu se intervine rapid...
Eu le-am spus că dau semnătură că nu vreau să mă internez și că eu avort nu mai fac. Am făcut un singur avort care m-a marcat pe viață, asta este o ucidere de copii, n-am să mă iert pentru asta... Chiar dacă doctorii mi-au explicat că la sarcina extrauterină nu se mai numește avort, ci operație, eu tot avort consider că este deoarece copilul crește pe una din trompe, deci el nu este mort. Am dat semnătură, am plecat din spital și m-am dus la părintele meu duhovnic și i-am spus ce necaz am. El mi-a spus să mă rog și să am încredere că va fi bine pentru că au mai fost femei în această situație și au trecut cu bine cu ajutorul sfinților, al credinței. Eu cred asta cu tărie acum, mai ales că știu că am greșit când am făcut avortul.
Vreau să vă spun că un rol foarte mare în viața mea îl are Sfântul Nectarie, nu vreau să nedreptățesc vreun sfânt, toți ne ajută, dar eu îl simt ocrotitorul familiei mele pe Sfântul Nectarie. M-am rugat toată seara, am plâns, nu am putut dormi, iar a doua zi dimineață m-am dus la consultație să văd ce se mai întâmplă. Tremuram de emoții și mă rugam încontinuu, doctorii credeau că sunt nebună. Ei tot încercau să îmi spună că dacă e să fie sarcină extrauterină trebuie să mă opereze de urgență, că asta nu se mai numește avort, deoarece e pusă viața mea în pericol. „dar a copilului?” „Nu... - spun ei - că el oricum moare.”
În fine, au făcut ecografia, m-au consultat și au spus că asta e o sarcină normală și că momentan nu am de ce să mă tem.
ASTA CHIAR ESTE O MINUNE A SFINȚILOR, A MAICII DOMNULUI, EU CRED CU TĂRIE! Să nu credeți că prima ecografie a fost greșită.

sursa: http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfantu...Romania-48.php

.. si probabil povestea la care s-a referit fratele Zaharia:
http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...rie-de-eghina/

PS. Sa stiti ca am cunoscut catolici (cum este si Mihnea) care nu au nici un dubiu ca pt avort nu exista scuza/justificare. Ei fac cunoscute cazurile de mamici care si-au dat viata in aceste conditii si le dau ca exemple de viata crestina. Din pacate, intre ortodocsi astfel de situatii nu sunt cunoscute.. de aici si atmosfera de relaxare morala.

Last edited by anna21; 02.03.2011 at 15:29:19.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2011, 15:40:01
Melissa
Guest

Smile

Cunosc o preoteasa care are 2 baieti,ambii nascuti cu cezariana, la interval de 2 ani.Dupa ultima cezariana, medicul i-a legat trompele, sa se evite o eventuala sarcina, care punea in pericol mama, ea avand unele probleme de sanatate.

Dupa alti 2 ani, asa cu trompele legate, preoteasa ramane insarcinata din nou.Medicul se alarmeaza si ii garanteaza mamei ca daca lasa sarcina, ea va rupe uterul la un moment dat si viata mamei este clar pusa in pericol.

Atunci a intervenit preotul, sotul ei, si a spus ca asta e minune de la Dumnezeu ( sarcina cu trompele legate) si impreuna cu sotia, au semnat pe proprie raspundere ca NU SE FACE CHIURETAJ! Vreau sa va spun ca a nascut inca un baiat, la termen, tot cu cezariana si este sanatos tun.SI MAMA LA FEL!

E un caz pe care il stiu si care arata clar ca Dumnezeu e cel care randuie lucrurile dupa voia Lui!

Edit : am uitat ceva important : preoteasa a acceptat legarea trompelor fara acordul sotului( a aflat ulterior)..a speriat-o medicul si nu a rezistat presiunii..( apropos de tine Anna, care povesteai prin ce ai trecut si tu cu 2 medici pe cap..:-)) dar te-a ajutat Dumnezeu )

Last edited by Melissa; 02.03.2011 at 15:50:49.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2011, 15:56:30
Solveig's Avatar
Solveig Solveig is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sia Vezi mesajul
Cu parere de rau trebuie sa va spun ca exista si sarcina extrauterina.
O astfel de sarcina nu poate sustine viata fatului si pune in pericol viata mamei.

ganditi-va la un astfel de caz.. o femeie tanara cu doi , trei copii acasa .. cu o sarcina extrauterina !
Ce-ar trebui sa faca ? Sunt sigura ca ar alege interventia chirurgicala gandindu-se la copiii de acasa.

Dvs. ce-ati face ? daca intr-o astfel de situatie ar fi sotia , sora sau fiica dvs ?

Biserica traieste cu noi , pentru noi , prin noi ...

De ce biserica noastra nu ar alege viata ?
Viata mamei .
Eu cred ca in acest caz e indreptatita intreruperea de sarcina, fiindca asa cum ai spus, sarcina extrauterina nu permite dezvoltarea fatului, deci oricum nu s-ar putea naste un copil iar evolutia, fara interventie chirurgicala, ar fi spre decesul mamei, intotdeauna (fatul moare, se infecteaza, apoi se ajunge la septicemie...). Deci aici nu cred ca mai incape discutie.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2011, 16:00:34
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Acuma, văd peste tot această tendință de a se da vina pe medici. Ei fac presiuni. Mai au un pic, și le silesc pe bietele paciente să-și lege trompele, să se chiureteze, să își facă cezariene. În realitate, medicul oferă informații și, cel mult, dă indicații, de care pacienții pot ține cont sau pot să nu țină cont. Răspunderea este a lor, a pecienților: ei aleg o variantă sau alta, în baza consimțământului informat.
Cel puțin în ceea ce privește cezariana, foarte rar am întâlnit medici care să indice cezariana, de obicei este inițiativa pacientelor, ele își bat la cap medicii cu cezariana. Ele semnează, și cezariana se face. După aceea, dacă rămân însărcinate după doi ani, e și normal că medicul indică cezariana, de astă dată ca indicație medicală. Dar o indică, nu o impune. Este mereu decizia pacientei.

P.S: Operația de sarcină extrauterină este cu totul altceva decât avortul. Atât ca procedură chirurgicală, cât și din punct de vedere moral.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 02.03.2011, 16:06:26
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Zaharia, iarasi te superi, iarasi dai cu anatema si nu este frumos.

Care 'tepusa'? Din, fericire, slava Domnului, nu am fost violata niciodata, si nici nu am avortat; nu am nici de gand, de altfel. Discutam teoretic, implicand respinsabilitatea celor care o au si pericolul la care supun supravietuitorii (pericolul de a isi pierde incerderea in Biserica, de ex.).

Vorbim aici printre altele despre situatii extreme, in care Biserica ortodoxa (adica, in cazul Bisericii ortodoxe, duhovnicul - cunosc cazuri concrete) spune ca in cazul cat atat mama cat si copilul ar fi in pericol acut de moarte daca sarcina s-ar continua, deci prin pastrarea sarcinii nu sunt, dupa cunostiintele omenesti, sanse ca acel copil sa ajunga sa se nasca viu, iar mama sa supravietuiasca, se alege raul cel mai mic. Tot asa cum, daca aparand pe cineva amentintat de banditi in toiul luptei omoram la randul nostru, nu insemana ca nu am omorat, dar am ales raul mai mic.
Nu am vorbit despre fetele violate in general, ia aminte. Cred ca nici nu ai citit cu atentie ce am scris. Personal, cred ca nu ar trebui incurajate sa avorteze nici ele; dar ar trebui sa fie ajutate sa se ocupe de copil, sau sa il dea la infiat.

Un alt exemplu clasic este sarcina extrauterina. In acest caz, copilul nu are nici o sa sa sa se dezvolte, iar mama moare garantat.

Despre mantuirea fara botez a copiilor avortati, nu mai insist; am batut destul pe clape pe alt fir.
Cazurile de sarcina extrauterina ca si razboaiele dintre popoare sunt cazuri speciale care nu pot intra aici in discutie deoarece nu sunt comparabile cu cele discutate pina aici . Alegerea acestor exemple arata ca mai mereu ca din dorinta neostoita de a polemiza nu mai stati sa judecati bine ceea ce propuneti spre discutie .

Tie Fani ca si Kandiei va spun eu si mamicile care au posta in consens cu mine ca exista in lumea aceasta mame ortodoxe si mame sociale , straine de duhul si poruncile lui D.zeu si urmaritoare doar de interesul lor, adica buricului lor sa le fie cal , in rest cred ca spun raspicat : terminati cu D.zeul asta al vostru ! S-a scris f. mult , eu unul am facut asta si am spus ca nu mai reiau , despre mamele ortodoxe, chipuri de sfinte aici printre noi !

Ce sa va mai spun, asta este tot ! Doar ca neagra va va fi ziua in care veti fi incercate cu adevarat de catre Hristos tocmai pt. indoielile, rasvratirile si abjurarile voastre !
Vechi 02.03.2011, 16:11:07
Solveig's Avatar
Solveig Solveig is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
! Doar ca neagra va va fi ziua in care veti fi incercate cu adevarat de catre Hristos tocmai pt. indoielile, rasvratirile si abjurarile voastre !
Asta da atitudine de crestin-ortodox!
Reply With Quote
Vechi 02.03.2011, 17:27:46
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Cazurile de sarcina extrauterina ca si razboaiele dintre popoare sunt cazuri speciale care nu pot intra aici in discutie deoarece nu sunt comparabile cu cele discutate pina aici . Alegerea acestor exemple arata ca mai mereu ca din dorinta neostoita de a polemiza nu mai stati sa judecati bine ceea ce propuneti spre discutie .

Tie Fani ca si Kandiei va spun eu si mamicile care au posta in consens cu mine ca exista in lumea aceasta mame ortodoxe si mame sociale , straine de duhul si poruncile lui D.zeu si urmaritoare doar de interesul lor, adica buricului lor sa le fie cal , in rest cred ca spun raspicat : terminati cu D.zeul asta al vostru ! S-a scris f. mult , eu unul am facut asta si am spus ca nu mai reiau , despre mamele ortodoxe, chipuri de sfinte aici printre noi !

Ce sa va mai spun, asta este tot ! Doar ca neagra va va fi ziua in care veti fi incercate cu adevarat de catre Hristos tocmai pt. indoielile, rasvratirile si abjurarile voastre !
Dar tu crezi ca este crestina si sfanta atitudinea ta pe forum, pana la urma?
Cu mana pe inima, vrei sa intrii in postul mare in starea asta, Zaharia?
Tot timpul ne iei in raspar, ne insulti, ne ameninti..
Ti-am mai apus ca personal nu ma mai supar, pentru ca iti cunosc stilul si banuiesc ca o faci cu cele mai bune intentii, dar ma mir de tine.

Sa dea Dumnezeu sa nu fiu incercata in acest fel. Personal, daca vrei sa stii, mi-am spus intotdeauna ca mi-as risca viata pentru o sarcina pe care medicii ar condamna-o. Si nu as avorta in nici un caz un copil handicapat. Dar daca ar fi extrauterina sau copil anencefalic, sau un caz din asta pe care tu il numesti extrem, cred ca m-as gandi si ca sunt si mama si sotie inainte sa hotarasc sa sar cu capul inainte si sa astept o minune.

Dumnezeu ma incearca altfel pe mine, nu ai tu cum sa stii.

Si inca odata, daca nu a fost clar:
- pentru cazurile obisnuite, din subiectul topiculul, de copii (declarati) handicapati, eu sunt impotriva avortului. Cred ca trebuie facut orice pentru a respecta acea viata nevinovata si a ne ocupa de ea dupa nastere.
- admir femeile care hotarasc in ciuda sfaturilor medicilor sa tina o sarcina care eventual le costa viata (a lor si a copilului). Da, ele pot fi numite martire.
Insa ce spun eu este ca in asemenea cazuri limita, nu trebuie spus ca asta este norma pentru orice femeie. Sfatul cu paruntele duhovnic, rugaciunea, situatia personala a acelei femei duc la hotararea buna pentru cazul ei special - in asemenea situatii limita.
Nu ai tu dreptul de pe piedestalul tau de barbat necasatorit sa condamni o femeie zicand ca ia o hotarare pentru ca 'buricului ei sa ii fie cald': poate se gandeste si la ceilalti copii si la sot cand ia o astfel de hotarare?
Tu condamnai pe acest forum si o femeie care se ferea de o sarcina care ar fi putut-o costa viata, si avea deja cativa copii.

Sa nu judecam, ca sa nu fim judecati.
Vezi mai intai parul din ochiul tau..

Asta nu face parte tot din credinta ortodoxa?
Vechi 02.03.2011, 17:38:48
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Citat:

Tinand cont de cele postate de tine pana acum, Zaharia, eu sunt de parere ca ti-ai ales cea mai necrestineasca meserie posibila, cea de medic. De ce prescrii tu medicatii celor in suferinta cand Dumnezeu ii vrea bolnavi? De ce sunt salvati in extremis pe masa de operatie unii bolnavi cand Dumnezeu ii vrea morti (cu trupul)? ASTA si nimic altceva (oricat vei intoarce tu cuvintele in postarea care va urma) se intelege din tot ce ai postat la acest topic si nu numai.

La o adica de ce sa ne ferim de ploaie (folosind umbrela / pelerina) cand Dumnezeu ne vrea uzi? De ce sa facem focul in soba la -20 de grade cand Dumnezeu ne vrea inghetati?
UNDE este limita dintre a face voia lui Dumnezeu si respectiv a te opune voii Sale?
Nu inteleg de ce mai blamam adventistii (sper sa nu fac o confuzie) pentru ca refuza transfuziile de sange pentru salvarea propriei vieti. In comunitatile Amish se moare pe capete de boli "banale" pentru ca ei nu vor sa faca nici un fel de tratament, invocand voia divina. Din cele citite pe topicul asta, imi dau seama ca ei sunt de fapt ortodocsi traitori din acest punct de vedere.

Am asistat nu demult la o predica in care credinciosilor li se reprosa ca nu aduc la ortodoxie alte neamuri, ca suntem pasivi si tinem capul plecat in mod nejustificat, pentru ca NOI suntem in posesia Adevarului. Eu vin si va intreb: cum sa ii explic eu unui reformat (de exemplu) ca ortodoxia e calea cea buna si ca, aderand la ea, trebuie sa-si lase sotia sa moara in durerile facerii, fara a interveni in nici un fel, pentru ca aceasta si nu alta este voia Domnului? Credeti ca va mai vrea sa auda in veci de aceasta credinta?
Va explicati acum de ce copiii de scoala generala care fusesera informati la ora de religie ca vor pieri in flacarile iadului pentru nu stiu ce prostioara facuta, au avut nevoie de consiliere psihologica, fiind speriati pana un adancul sufletului?
Vechi 02.03.2011, 17:47:39
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu: din punct de vedere teologic (cel puțin al teologiei catolice), deși ambele sunt păcate grave (capitale, de moarte), avortul este mai grav decât omuciderea unui adult, exact din motivele arătate de dna Carmen Funieru. De aceea, avortul înseamnă excomunicare automată, pe când omuciderea nu înseamnă că te autoexcluzi din Biserică, ci că rămâi un membru păcătos al ei.
Interesant,problema de nuanta,cat mantuirea cuiva.In teorie,nu ma refer la BC ci in general,totul pare pus in ordine.In practica,rata avorturilor si scaderea varstei la care se produc,spun o alta poveste,pe care multi o ascund sub pres,fie pentru imagine,fie pentru ca nu fac nimic sa o amelioreze,fie ca nu intereseaza,fie din alte motive.

Situatia la care s-a ajuns,din acest punct de vedere in RO,este o dovada clara a diferentei ce se casca precum o prapastie intre nivelul declarativ si cel faptic.Adica realitatea bate intentia.Se pot invoca discutii in cazuri de execeptie dar aici situatia,prin ponderea ei,este una la nivel ridicat si nu doar izolat.Adica o mare parte a celor care ajung in acesta situatie, fara sa fie intr-o situatie de exceptie,ori ignora cu intentie povetele Bisericii,ori nu stiu si nici nu-i intereseaza,ori habar nu au avut niciodata la modul concret.

Intr-o tara in care Biserica,in preferintele referitoare la increderea romanilor in institutii,ocupa in mod traditional un loc in primele pozitii,rata avorturilor(mai nou si a etnobotanicelor>5%din populatia tarii consuma asa ceva!)spune ca ceva nu se potriveste in acesta imagine.Ori Biserica nu mai reuseste sa ajunga la oameni in mod eficient ori oamenii nu mai sunt interesati de ea si fac cum ii taie capul.In ambele situatii este evident ca ceva nu este deloc cum ar trebui sa fie.Romanii ocupa ultimele pozitii in UE cu privire la speranta de viata,salarii,conditii de sanatate,pensii si lista poate continua din pacate.Avorturile,scaderea dramatica a natalitatii si mai nou consumul in crestere de droguri intre adolescenti intregesc imaginea lejer intunecata.

O lume debusolat,fara perspective,fara speranta,dispusa spre extreme si care isi pierde increderea in valorile traditionale.Cam asa arata ultimele estimari sociologice despre RO.Cine doreste sa faca ceva in sensul acesta are de unde sa inceapa.Remintesc ca in Parlament a ajuns inclusiv un proiect de legalizare a activitatilor de vrajitorie,magie,ghicit.Momentan cica ar fi blocat pe undeva iar gura targului spune ca fetele cu ghiocul au si ceva relatii.Deci activitatile respective exista bine merci.Inclusiv cu privire la prostitutie,nelegalizata,indicele de crestere a luat-o razna,mai ales datorita saraciei.Adica nu este legalizata dar este in crestere.Mare victorie,pe logica asta te scufunzi cu colacul pe tine.

Ce vreau sa spun:eu cred,impartial,ca a venit clipa ca cei care pot face ceva sa-si sporeasca eforturile.Metodele clasice se pare,din practica,ca nu prea mai dau rezultate si s-ar impune o lupta mult mai viguroasa si fatisa contra acestor flageluri.In caz contrar, nu in multi ani, tara asta se va reconfigura si nu stiu daca in bine.Dar fiecare cum isi asterne asa doarme.

Last edited by Scotsman; 02.03.2011 at 20:28:52.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat spre_rasarit Botezul 3 08.04.2011 19:23:54
Voi ati adopta un copil? sophia Generalitati 47 17.03.2011 16:16:54
Copil avortat care a supravietuit elena20 Generalitati 37 18.10.2010 07:08:34
'UN COPIL CONDAMNAT LA MOARTE' Catalina Umanitare 0 18.01.2008 18:58:09
Bona pentru copil mirc Generalitati 5 12.08.2007 15:00:04