Citat:
În prealabil postat de Iosif77
Unii penticostali cauta senzationalul. La fel ca si ortodocsii.
Dar nu separa vorbirea in limbi de celelalte daruri.
Senzationalul nu se poate observa doar in cazul vorbirii in limbi ci si in cazul celorlalte daruri ale Duhului Sfant.
|
Dar bolboroseala si trepidatiile demonice nu le poti pune pe seama Duhului Sfant, ajungi sa pacatuiesti.
Penticostalii
cauta sa fie botezati cu duh sfant , sustinand ca numai aceia sunt , care vorbesc in limbi...
Citat:
Darul vindecarilor, de exemplu. In Topraisar era acum cativa ani un preot caruia i se dusese vestea ca ar face vindecari.
Sa vezi cum mergea lumea acolo. Era ceva senzational. Veneau din toata tara.
Toti cei care veneau cautau senzationalul, asa-i?
|
Daca popa a cautat senzationalul, si nu pe D-zeu, chiar de ar prooroci sau demoni de ar scoate sau minuni de tot felul ar face, nu inseamna ca este omul lui D-zeu (vezi
Matei 7, 22-23).
Tu crezi ca toti facatorii de minuni sunt ai lui D-zeu? -
Citat:
Ce sa mai vorbim despre senzationalul preotilor clarvazatori, a icoanelor care plang, a vindecarii prin intermediul moastelor...si muuulte, muuuulte altele.
Toti cei care merg la moastele Sfintei Paraschiva cauta senzationalul, asa-i?
Hmm...multi mai sunt.
|
Clarvazatorii pot de 2 feluri: ai lui D-zeu (daca traieste in smerenie, post si rugaciune) si ai Satanei (cauta mandrie, bani, renume etc...).
Acum cei care merg pe la icoane si pe la moaste (cum e cazul :Paraschiva), nu merg de buieci... daca au simtit ajutorul si-l simt, de ce sa nu se duca. Nu e nici un senzational sa cauti rezolvare la problemele si necazurile vietii tale... senzational este cand te mandresti ca esti cineva si cauti sa iesi in evidenta cu calitatile tale...)
Citat:
Ce sa mai spunem despre senzationalul din predicarea lui Ioan Botezatorul. Cand a inceput sa le zica fariseilor: „pui de naparci” toata iudeea a iesit la el. Dar de senzationalul lucrarilor lui Isus? De cateva ori in Scripturi ni se spune „...si El i-a vindecat pe toti.” Intr-unul din cazuri toata cetatea se adunase la usa. Nu mai aveau timp nici sa manance. Dar cand a inmultit painile si pestele cat a fost de senzational evenimentul?
|
Nu stiu de ce amesteci minunile lui Hristos cu vorbirea in limbi de la penticostali; de pe urma lui Hristos s-au vazut minuni, de pe urma penticostalilor se vede mandrie si se aude galagie...
Citat:
Deci, Geony, senzationalul a inconjurat lucrarea lui Isus si a apostolilor. Senzationalul este prezent in Biserica Ortodoxa.
Senzationalul se manifesta oriunde este vorba despre vreo minune sau de o lucrare supranaturala.
|
In categoria "senzationalului" poti include atat minunile lui Hristos cat si minunile satanei...despre acestea am vb mai sus, cand am vb de facatorii de minuni....
Citat:
Oamenii lui Dumnezeu nu cauta senzationalul dar atunci cand Dumnezeu este la lucru intr-un loc, acolo se va petrece ceva senzational, fii sigur.
Dar tu nu vezi nimic din toate astea. Tu vezi senzationalul doar la penticostali.
Vizionare placuta!
P.S. Convingerea mea este ca omul lui Dumnezeu NU ar trebui sa umble dupa minuni si dupa senzational. Consider ca minunile si senzationalul ar trebui sa-l urmeze.
|
Senzationalul il intalnim si la femeie cu duh pitonicesc (Fapte 16, 16)....
Simon Magul era vrajitor, care vazand semnele si minunile lui Filip ,
a crezut si el si s-a botezat (Fapte 8, 12-13); vazand ca prin punerea mainilor se da Duhul Sfant a adus bani si a cerut si el sa i se dea aceasta putere (v.18-19)...
Relatarea cu Simon Magul se potriveste de minune penticostalilor (doar atat ca ei nu dau bani- ci numai adera la credinta pieritoare a penti).
Si unde este diavolul se petrec minuni...dar nu are rost sa mai vb..
Daca chiar doresti, sunt 2 carti interesanta:
"Despre inselare" si "Despre vise si vedenii" de Sf. Ignatie Briancianinov....citeste-le si ai sa vezi de ce nu cred eu toate balacariile NP...