![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Era chiar adevarata, era povestita de unul din cei doi prieteni, dar nu o mai gasesc acum. Daca vrei poti verifica, la urmatoarele adunari spune toata sedinta rugaciunea inimii, adica "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul". Si vezi daca se intampla ceva. Sau se mai poate ruga cineva si sa-i arate adevarul in timpul adunarii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Catalin, iarta-ma dar eu nu pot crede.
Nu pot inghiti povesti dintr-astea. Dar daca tu poti crede astfel de povesti, eu continuu sa te respect. In mintea mea pot sa accept ca suntem diferiti si poate TU ai dreptate si povestea e adevarata. In acest moment eu nu pot sa o cred. Daca vrei sa fii sigur ca te cred cand zici ceva, povesteste si tu din ceea ce au zis Apostolii sau Mantuitorul. Sunt mai credibili. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aveam 18 ani cand m-am hotarat sa renunt la viata lumeasca pe care o duceam si sa ma dedic lui Dumnezeu. Luni de zile am avut aceeasi rugaciune: „Doamne iti predau viata mea in intregime. Curateste-o Tu si fa ce vrei Tu cu ea!”. Asata s-a intamplat in cazul meu. Nu este normativ. Am ascultat in casa mea marturia unui preot ortodox. Modul in care el s-a convertit este uluitor. Eu am fost impresionat. (recitind postarea mi-am dat seama ca trebuie sa precizez: s-a convertit - adica i s-a dedicat lui Dumnezeu, nu s-a convertit la penticostali) Ca sa concluzionez: eu cred ca îi apartin Domnului toti cei care i s-au daruit Lui. Ei, macar ca mai pacatuiesc, se pocaiesc si macar ca mai cad, se ridica iarași. Eu stiu ca îi apartin lui Dumnezeu. Sunt al Lui. El m-a ales pe mine. Eu L-am ales pe El. Este Domnul meu. Ce as mai putea spune? Citat:
Vorbeam despre toti credinciosii care cer Duhul Sfant in viata lor. Cand cer pentru prima data Duhul Sfant in viata lor vor primi Duhul Sfant, nu un alt duh. Domnul Isus a spus-o clar in Luca 11:13. Si El este cea mai înaltă autoritate in ceea ce priveste invatatura pentru noi. Domnul Isus a zis: „ - Cereti Duhul Sfant cu incredere! Nu veti primi un alt duh!” El a spus-o, eu o cred. Pot multi sa cante un alt refren, eu voi crede ceea ce El a spus. E prea clar. „Cercetati duhurile!” este indemnul Apostolului Ioan in contextul aparitiei unor erezii gnostice care negau umanitatea Domnului. Erau probabil unii care spuneau ca Domnul Isus nu a avut un trup real ci era numai un duh. Daca ar fi sa actualizam eu cred ca Apostolul ne indeamna pe noi sa fim foarte exigenti cu invataturile pe care le auzim. Toate sa fie comparate cu invatatura apostolica. Se pare ca ereziile, in mod special legate de persoana Mantuitorului, au la baza un duh strain care le propaga. „Cercetati duhurile!” este un semnal de alarma pentru toti crestinii, si in mod special slujitorii bisericilor. Ei trebuie sa fie foarte atenti cu ceea ce se intampla in jurul lor in lumea spirituala. Fiule Risipitor eu emit pareri pe forum. Cred ca sunt adevarate. Dar nu am nici un fel de teama ca ceea ce spun sa fie filtrat si cercetat prin Biblie si cu ajutorul Duhului Sfant care este in tine. Chiar recomand cercetarea. In toate cazurile. Vigilenta este necesara pentru ca duhurile rele trebuiesc respinse. Este de asemenea necesara Increderea ca atunci cand cerem Duhul Sfant, Dumnezeu ne va da Duhul Sfant, NU un alt duh. Last edited by Iosif77; 04.03.2011 at 23:42:30. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar legat de Sfanta Scriptura acolo scrie "cercetati duhurile". Eu iti spun ca acelea sunt duhuri cazute, sper ca tu nu te increzi orbeste fara sa urmezi ce scrie in Biblie, adica sa cercetezi duhurile. Tot in cercetare poate intra si citirea a ceea ce se intampla in alte religii sau la spiritisti. Vei vedea aceleasi manifestari atunci cand aceia se lasa posedati temporar de un duh. Desigur ca exista si vorbire in limbi, acel duh vorbeste prin ei. |
|
|||
|
|||
![]()
Am scris despre cercetarea duhurilor in postarea anterioara.
Iar legat de spiritisti, samani, religii esoterice, satanisti, demonizati si alte specii m-am plictisit sa scriu. Unii au o atractie morbida spre aceste cazuri. Si le vor mentiona la nesfarsit. E subiectul lor favorit. Cunosc cantecul: Youtubeeee satanistiCred ca se potriveste in Re major. Daca ma soliciti ii voi pune si o melodie si voi posta pe youtube, canalul mult indragit... ![]() Dragul meu Catalin, eu prefer sa ma axez pe lucrarea curata a Duhului Sfant. Descrisa in Biblie. Experimentata in viata mea si a multor altor crestini. Gunoaiele de mai sus le las altor cercetatori. Last edited by Iosif77; 05.03.2011 at 00:07:59. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Penticostalii cauta sa fie botezati cu duh sfant , sustinand ca numai aceia sunt , care vorbesc in limbi... Citat:
Tu crezi ca toti facatorii de minuni sunt ai lui D-zeu? - Citat:
Acum cei care merg pe la icoane si pe la moaste (cum e cazul :Paraschiva), nu merg de buieci... daca au simtit ajutorul si-l simt, de ce sa nu se duca. Nu e nici un senzational sa cauti rezolvare la problemele si necazurile vietii tale... senzational este cand te mandresti ca esti cineva si cauti sa iesi in evidenta cu calitatile tale...) Citat:
Citat:
Citat:
Simon Magul era vrajitor, care vazand semnele si minunile lui Filip , a crezut si el si s-a botezat (Fapte 8, 12-13); vazand ca prin punerea mainilor se da Duhul Sfant a adus bani si a cerut si el sa i se dea aceasta putere (v.18-19)... Relatarea cu Simon Magul se potriveste de minune penticostalilor (doar atat ca ei nu dau bani- ci numai adera la credinta pieritoare a penti). Si unde este diavolul se petrec minuni...dar nu are rost sa mai vb.. Daca chiar doresti, sunt 2 carti interesanta: "Despre inselare" si "Despre vise si vedenii" de Sf. Ignatie Briancianinov....citeste-le si ai sa vezi de ce nu cred eu toate balacariile NP...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai Iosife, am crezut ca esti mai destept , dar chiar m-am inselat. De ce a postit Iisus si cazul a fost relatat in Biblie? - ca sa ne ea noua exemplu si sa ne arate cat de mare este puterea postului. De ce S-a rugat? ca sa ne dea exemplu si sa ne arate cum trebuie si pentru ce trebuie sa ne rugam... In multe cazuri Il vedem pe Iisus rugandu-se si cerand ceva lui D-zeu Tatal: pt ca era nu doar D-zeu Adevaratci si Om Adevarat; in Ghetsimani a plans cu lacrimi de sange in timp ce se ruga (in suferinta si necaz se roaga omul mai staruitor lui D-zeu); la Golgota a simtit durerea si povara suferintei ca om... Unde spune ca Duhul Sfant se roaga lui D-zeu si pentru ce cauza se roaga? Duhul penticostalilor se roaga, tare si cu zgomote, ca si slujitorii lui Baal din vremea lui Ilie stapaniti de ceva duh: "...si au chemat numele lui Baal de dimineata pana la amiaza, zicand: "Baale, auzi-ne!" Dar n-a fost nici glas si nici raspuns. Si sareau in jurul jertfelnicului (asta merge bine la carismatici si la Miscarea strajerilor) pe care-l facusera. Iar pe la amiaza, Ilie a inceput sa rada de ei (de ce n-as rade si eu ne voi) si zicea: "Strigati mai tare, caci doar este D-zeu! Poate sta de vorba cu cineva , sau se indeletniceste cu ceva , sau este in calatorie, sau poate doarme; strigati tare sa se trezeasca..." - III Regi 18, 26-27...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. Last edited by Geony; 05.03.2011 at 09:32:55. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
inca sa vezi cand urla prin adunare, ca zici ca-i circ sau ca-i piata (am facut o aluzie la ce am auzit in adunare penticostala fara sa intru, si ce aud la piata cand merg la cumparaturi...toata lumea in limba lui; pai ce toata lumea vinde rosii in piata? alti castraveti, lapte, branza, oua, patrunjel etc...la penticostali nu stiu ce cer , dar piata e deschisa ...).
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|