View Single Post
Vechi 06.03.2011, 20:29:35
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Cat despre spiritualitate, pe mine atat biseirca ortodoxa dar si cea catolica m-au ajutat sa progresez, ba chiar si unele opinii pe care le-am mai vazut exprimate pe acest site din partea protestantilor si, desi li se aruncau cu pietre de catre ortodocsi, eu am vazut ca aveau dreptate, este vorba de mantuire prin credinta in Iisus, credinta care exista cu adevarat atunci cand ai fapte. Este exact ceea ce a zis si Iisus. Desi Iisus a zis totul foarte clar, eu recunosc ca din explicatiile protestantilor de pe acest site am inteles cel mai mult cum sta treaba cu credinta si faptele si apoi am vazut in Evanghelie ca asa este, aveau dreptate. Iar faptul ca aveau dreptate nu i-a scutit de tirul cu pietre din partea unor ortodocsi, din pacate.
Si nu ai inteles de ce zice in epistola pe care am inteles ca Luther ar fi scos-o la inceput din Biblie ca si diavolul crede si credinta fara fapte este moarta? E nevoie nu doar de credinta, cum spun protestantii, ci de trei lucruri: credinta, fapte si har. Ei spun ca avand credinta se mantuiesc automat. Care e diferenta intre filozofie (teologica) si religie? Cum le deosebesti pe cele doua?
Reply With Quote