Citat:
În prealabil postat de anna21
Tu traiesti in Romania unde, din mila Domnului, inca se citesc pomelnice cate 40 zile.
Habar nu ai cat de bine este, ca daca ai intelege nu ai comenta.
Cum zice Anca, ti se pare ca ti se cuvine ceva.
In strainatate, abia gasesti cate o biserica ortodoxa.. altfel stai cu banii in mana si nu ai calugari sa citeasca pomelnicele.
Mi se pare atat de absurd felul in care pui problema.. Pai banii aceia nu tot de la Dumnezeu ii ai (sau nu ii ai)?.. Daca tot ii ai, macar sa-i dai cu mult folos!
|
Anna, nu m-ai inteles deloc. Dar deloc. Eu nu ma plang de lipsa de bani. Nu e cazul, mi-as cere osanda. Este vorba de ideea de “tarif pentru pomelnic” in sine. Felul in care se cer bani asa cum se cer intr-un magazin, de exemplu: nu dai o anumita suma, nu primesti produsul dorit. Este foarte simplu ce explic eu de 10 postari incoace insa nimeni
nu vrea sa inteleaga.
Miha-Anca ma banuieste ca n-as fi fost de curand pe la manastiri. Nu-i confirm dar nici nu-i contrazic banuielile, insa nu mi s-a intamplat vreodata sa trebuiasca sa platesc
pret fix, prestabilit pentru pomelnice.
Repet, nu ma deranjeaza sa platim pentru pomeniri, insa nu sunt de accord cu fixarea unei sume.
Iar ceea ce afirma Miha-Anca cu cinism – taierea de chitanta pentru sumele incasate – da, ar trebui sa se intample in cazul in care exista lista cu tarife. Asa se procedeaza in cazul TUTUROR activitatilor economice.
Si apropos, eu nu traiesc in Romania.