Citat:
Īn prealabil postat de AlinB
Poti sa tragi ce concluzii vrei, important este ceea ce gandesc persoanele capabile cat de cat de obiecivism.
Mesajele mele sunt aici si ale tale la fel.
Fiecare poate trage si singur concluzii daca fac propaganda unui partid.
In ceea ce te priveste propaganda legionara este clara, interesul tau pentru "suferintele celor din inchisori" sunt evident doar pretex.
Este de ajuns sa dau un singur citat din ceea ce ai scris pana acum (nu ca n-ar mai fi multe altele) si lucrurile devin ff. clare:
Ok, am inteles, pentru tine doar legionarii au fost persecutati, doar legionarii si-au dat viata pentru credinta, restul praf si pulbere.
Mai clar de atat despre cat de limitata si subiectiva este perspectiva ta si care este adevaratul tau interes nici ca se putea.
Da, e clar, dupa tine, au rezitat pentru ca erau legionari. Pardon crestini. Dar n-ar fi fost crestini daca n-ar fi fost legionari.
Solutia ta: sa devenim legionari si pe urma o sa putem pretinde ca suntem crestini. Nu esti legionari, nu esti crestin.
Multumim ca ne-ai luminat.
Dada, impartialitatea si inocenta se citeste din ochii tai mari si limpezi. Ca din ce scrii se vede taman opusul.
Te inseli. Amarnic. Si nici macar nu e prima data. 
|
Chiar daca nu ai raspuns direct la intrebarea pusa de mine, daca accepti tortura in inschisori, am dedus din raspunsul tau ca esti de partea tortionarilor, odata ce, dataorita interesului meu pentru suferinta omului lipsit de aparare, care a trecut zilnic pe langa moarte, ma categorisesti a fi "legionara", fara a fi de fel. Macar de m-as ridica si eu la nivelul lor de credinta.
Imi cer scuze daca nu esti ateu. Dar atunci ce credinta ai? Evident, daca poti sa ne spui...
Nu au fost persecutati doar legionarii; au fost persecutati si preotii ortodocsi, greco-catolici. Deci din cauza credintei au fost torturati inclusiv legionarii si tocmai acest aspect ma intereseaza: faptul ca L-au iubit pe Dumnezeu mai mult decat pe sine insisi si au preferat sa moara sub tortura decat sa se dezica de Dumnezeu, asa cum le cereau tortionarii comunisti. Ca crestina asta ma intereseaza. Dealtfel chiar si tortionarii au spus, ca odata ce ei nu isi lasa credinta, raman legionari. Dar pe mine nu ML ma intereseaza, ci puterea de rezistenta a credintei.