Citat:
În prealabil postat de Iosif77
Este adevarat ca in unele biserici penticostale (putine) inca se mai practica rugaciunea prin repetarea unui cuvant. Nu o apar. Dar precizez ca in destule confesiuni se practica rugaciunea cu un cuvant sau cu o expresie.
„ - Doamne, Iisuse Hristoase ,Fiul lui Dumnezeu,miluiește-mă pe mine ,păcătosul/a!” repetat la rand de zeci, de sute sau de mii de ori...va spune ceva?
|
Mie de exemplu imi spune ca dvs. sau penticostalii nu cunosc rugaciunea si pentru ei e la fel daca spun "Tatal nostru" sau spun "scaun". Cum este sa spui orice ca sa sustii o ratacire?
Eu nu am stiut ca ei repeta si mantre, asta ca sa nu mai fie nicio deosebire intre o pratica pagana si practica penticostala. Asadar ceea ce fac ei se aseamana pana in micile amanunte cu practicile pagane. In schimb nu exista nicio asemanare cu crestinismul.
Ca sa respectam Biblia , acolo Iisus a spus "rugati-va neincetat". Repetarea unui cuvant se foloseste (si se folosea si pe timpul lui Iisus) pentru chemarea unui duh, pentru a intra mintea in rezonanta cu acel duh. Probabil un fel de hipnoza. La alte practici se folosea direct ceva halucinogen.