Citat:
În prealabil postat de Pippo_
Bla bla, pietre, dar nici un argument la obiect. Stii si tu una : ce nu intelegi e new-age :)
|
Pentru argumente ar trebui sa scriem vreo zece carti de discutii aici pe forum, pentru ca aproape tot ce stii despre crestinism e deformat. E mai simplu sa citesti acele carti de pe net, decat sa le copiez eu aici.
Si eu inainte sa devin credincios aveam cam aceleasi idei, iar despre crestinism stiam doar din cartile new-age sau despre alte religii citite. Acum nu stiu, poate tu ai citit si carti crestine.
E mai usor sa iti arat ca toate ideile sunt new-age, cum am si mentionat. Tu se pare ca nu stii, dar toate ideile tale sunt dobandite din aceasta noua religie mondiala. Pentru ca pe o carte nu scrie "new-age".
Din articolul "New-age, un fenomen global"
"Ideea forte este aceea că, pentru a avea o credință, nu e nevoie să îmbrățișezi total o singură religie,
căci toate au elemente de adevăr universal", explica Jon Block, sociolog la Kent State University din Ohio, autor al mai multor eseuri despre
new spirituality. "Prin urmare, poți lua câte ceva din fiecare religie și să-ți formezi un panteon de principii, pe care să-ți construiești propria religie personală. Mai mult: o dată fuzionate, aceste elemente vor deveni valori cotidiene ale individului". Afirmații ca acestea relevă măsura unui gnosticism cum omenirea n-a mai cunoscut până acum. "
De pe alt site, principala trasatura a miscarii new-age:
"Sincretismul religios
Mișcarea New Age este
sincretistă, adică combină și sintetizează învățături și principii religioase uneori complet contradictorii. Culege din învățăturile tuturor religiilor lumii și le redefinește sub forma acestei concepții mistice despre lume și viață: "
Noi onorăm adevărul și frumusețea tuturor religiilor lumii, și credem că fiecare din ele conține o parte din Dumnezeu, un sâmbure al adevărului care să ne unească pe toți.12"
Ca prin urmare, spun ei,
Biblia nu poate face nici o pretenție de a fi singura revelație a lui Dumnezeu făcută omenirii.
O alta trasatura definitorie a miscarii new-age:
"
Unitatea religiilor
Noua bază ideologică a agendei politice a mișcării New Age este
unitatea tuturor religiilor. În aceasta, deși este permisă existența religiilor variate, fiecare religie este privită ca învățând același adevăr central:
divinitatea umanității. În lumina acestei ideologii Creștinismul este reinterpretat și fiind redefinit de adepții mișcării drept un "Creștinism ezoteric". Unitatea religiilor este absolut necesară dacă se vrea ca "unitatea omenirii" să devină o realitate, se susține.
Daca vrei sa citesti mai multe despre new-age exista o carte detaliata scrisa de Parintele Dan Barbulescu (eu nu am citit-o). Se gaseste aici:
http://ziaraxa.wordpress.com/2010/10...aului-new-age/