View Single Post
Vechi 14.03.2011, 21:19:31
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Gabita_30 Vezi mesajul
Asa este: uneori nu imi vad barna din ochiul meu. Sunt ingrozitoare!
Sunt tare suparata. Tatal meu, astazi a fost gasit si adus de o vecina acasa. Era cazut pe scari. Nu stiu ce sa mai fac. Stiti cumva o clinica de dezalcoolizare? Sau si mai bine, o manastire unde l-ar putea primi pe o perioada mai lunga de timp?
Eu nu il pot ajuta, sunt si eu la randul meu o pacatoasa la fel de mare...nu stiu cum sa-l ajut, nu stiu cum sa ne ajut...doar El poate schimba ceva...
Imi pare rau, Gabita draga, de situatia ta si a parintilor tai, se pare ca problema e mult mai grava decat mi-am inchipuit si atunci sfatul meu, cel cu "impozitul", e inutil. Aici e nevoie de un soc mai puternic. Sfaturile pe care ti le-a dat Adam000 sunt foarte bune, dar ele te ajuta doar pe tine ca sa suporti mai bine situatia grea in care te afli, dar eu am perceput ca tu vrei mai mult, vrei sa-ti ajuti parintii sa depaseasca aceasta stare insuportabila. De data asta nu mai dau sfaturi ci doar spun cum as proceda eu in situatia ta. As aplica metoda oglinzii. E cea mai dura, psihologii de pe forum iti pot confirma acest lucru. In ce consta ea? In a-l pune pe pacient in fata propriei lui comportari. De exemplu, eu as juca rolul tatalui si as veni acasa "afumat" rau de tot. Binenteles de forma, dar sa nu se vada. Cu o sticla de bautura in buzunar, stropit cu ea pe haine, haine mai rele, desigur, si impleticit as intra in camera taman cand tatal e mai treaz, iar o sora ar juca rolul mamei si m-ar lua la trei-pazeste cu cearta mare si cicaleala pe masura. Totul cand ar fi ei acasa, tatal treaz si mama mai pasnica. Si la interventia tatalui as raspunde ca asa am vazut in casa, eu iau exemplu de la parinti. La fel daca intervine si mama. Si as repeta asta de cateva ori chiar cu riscul sa se prinda ca e doar joc pentru ca "oglinda" totusi isi va face efectul.
Dar, repet, nu mai e sfat, ca de pe margine e usor de dat sfaturi, insa imi dau seama ca tu suferi enorm si ai intentii bune.
In ce priveste clinicile de dezalcoolizare gasesti pe net cu un motor de cautare. Il pui sa caute chiar asa "clinici de dezalcoolizare". In zona Sibiului exista ceva asociatii internationale care au pensiuni si pentru barbati si pentru femei. Poti sa intri pe situl "dependenta.ro" si apoi pe "crucea albastra". Probabil ca sunt mult mai multe, chiar si unele spitale din orasele mai mari au sectii de dezalcoolizare sau spitalele de psihiatrie. Dar va trebui sa ai acordul tatalui. El trebuie sa-si doreasca sa scape de aceasta dependenta, altfel e degeaba, cum bine spunea si Adam000. Imi pare rau ca nu pot face mai mult pentru tine, pentru ca imi dau seama in ce situatie disperata te afli. Ma rog sa-ti ajute Bunul Dumnezeu sa iesi cu bine din aceasta dura incercare de viata si ca tatal tau sa-si revina si sa aveti o viata de familie linistita si in tihna. Doamne ajuta!
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote