Citat:
În prealabil postat de Melissa
Intrebare: Am auzit că unii din cei ce-și zic „ostași ai Domnului” fac adunări și predică prin casele oamenilor, fără să știe preoții și fără să rămână în legătură cu ei. Este un lucru bun acesta?
Parintele Cleopa raspunde: Nu este bun, fratele meu. Căci sfintele și dumnezeieștile canoane nu dau voie mireanului și nici chiar preotului să predice în public, fără de porunca episcopului locului. În dreptul canonic al Bisericii de Răsărit se scrie așa: „Cu împuternicirea episcopului, și preoții pot să predice în biserică, dar episcopul le poate lua acest drept, când nu va fi convins sau va avea o îndoială asupra curăției credinței lor”. Și iarăși zice: „Fără de împuternicirea episcopului, nimeni nu poate predica în biserică”.
Plus de asta, in OD toti predica,pe rand.Chiar si femeile..
Asa ca..va dau din nou dreptate :nu va mai imprastiati "margaritarele" pe aici..
|
Si pentru cultura ta generala, in nici o carte a OD nu este specificata predica femeilor! Este interzisa cu desavarsire! Si nu se face asa ceva..Femeile zic uneori poezi atat, nici un cavant de completare sau interpretare. Si mai lasa-ma cu auzitul tau draga. De ani de zile nu am vazut asa ceva. Ca sunt grupari complet rupte de OD care au luat-o pe cai complet straine de dogmele BOR asta e partea a 2-a. Dar acestea nu au nici o legatura cu OD, asociatia OD din cadrul BOR! Citeste "Ce este Oastea Domnului ?" de Iosif Trifa daca tot esti tare in atac. Acolo o sa gasesti specificul ei. O sa afli ca tot ce zici tu aici e aberant. Acolo e specificat cum trebuie sa se tina adunarile si nu ai sa gasesti nimic cu sens sectar.
Va deranjeaza OD ca va taie din pofte din placeri va ciopleste din firea asta. Asta va doare pe voi, nu ca preotul nu e la zi cu toate stirile. Desi, in orasul meu adunarile au loc intr-o biserica ortodoxa, preotul ne da voie, nu cantam cu instrumente asa cum tot aberatii voi aici, nu predica femeile, participam la Tainele Bisericii si la Sf. Liturghi, avem o relatie de comunicare continua cu preotii parohiei si suntem ortodocsi 100%. Doar ca suntem oameni slabi, nu asa neprihaniti si tari in credinta ca altii, si avem nevoie de partasie mai des unii cu alti, avem nevoie de imbarbatare si putere din Cuvantul lui Dumnezeu si astfel ne intalnim mai des "in cantari si psalmi in Domnul".