Citat:
În prealabil postat de Melissa
Ideea este sa NU ajunga sa-si ucida sotia asa cu una cu doua.Poate daca este in vigoare pedeapsa cu moartea, cand ridica toporul sa crape capul nevestei, se mai gandeste o data daca sa dea ori nu.Asa se merge pe principiul "imi dau 15 ani, ma port bine,ies peste 10 dar macar stiu c-am scapat de EA"...
|
Apropo, de divort ai auzit?
Si pentru crima cu premeditare nu se dau 10 ani.
Aici este problema pe care, se pare, refuzi sa o vezi.
Acum, reversul medaliei ar fi ca si nevasta, sa se teama sa-l enerveze in halul ala, incat sa nu-i lase alta iesire din casatorie. Ar fi foarte benefic pentru societate..
In plus:
Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
cred ca Alin nu se referea la criminalii arestati.
daca un tip isi ucide sitia ce-l va opri sa nu-si ucida si socrii, de exemplu?
|
..sau chiar si jumatate de cartier ..nu?
Logica e foarte simpla: fie o moarte, fie o mie, tot cu o moarte platesc.
Necrezand nici in viata si justitia de dincolo de moarte, moartea (mai ales rapida si nedureroasa) este pentru ei chiar o iesire elenganta din viata asta.
Teama de moarte functioneaza cum zici tu doar pentru o persoana ca tine, nu un om scos din minti de cel de langa el sau multe alte probleme pe care tu din scaunelul tau moale din fata calculatorului nici macar nu ti le poti imagina.
O societate care "vindeca" crima cu crima nu poate decat sa produca si mai multi criminali, mai feroci, lipsiti de scrupule, etc.
Ca sa nu mai vorbim ca NU poate fi crestina. Partial/superficial/aparent crestinata da, in realitate, NU.