Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.03.2011, 01:52:36
Melissa
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
De acord Melissa, de acord cu tine cand iti exprimi indignarea fata de faptele cumplite care se pot petrece. Uneori traim chiar mai mult decat indignare. Nu vreau sa fiu ipocrit si recunosc, iata, marturisesc catre tine ca si eu traiesc uneori: teama, furia, dezgustul, incapacitatea de acceptare - dar le traiesc doar o vreme, pana cand, prin mila Domnului imi amintesc invatatura Sa si accept ceea ce Domnul ne cere: lepadarea de sine - de toate sentimentele mele potrivnice.
De aceea am insistat sa judecam problema in legatura concreta, PRACTIC, cu: rugaciunea, Sfanta Liturghie, Sfanta Impartasanie. Doar din ACEST loc al vietii noastre (din spatiul duhovnicesc in care nazuim la unirea cu Dumnezeu, fiecare dupa puterile noastre si prin harul Duhului Sfant) abordam altfel pedeapsa capitala. Cu totul altfel decat din afara, cand judecam doar dupa mintea noastra si fara mangaierea Celui care "va va calauzi la tot adevarul" (In, 16.13).
Daca nu cadem, in fata ororii, la Hristos, avem oare alta cale mai buna?
Domnul spune: "Fericiti cei blanzi, ca aceia vor mosteni pamantul." "Fericiti facatorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema."
Care e alternativa? Sa inmultim, impotriva cuvantului Sau, moartea cu inca o moarte (tocmai noi, cei care am fost chemati la viata? tocmai noi, cei care "am vazut Lumina"?)?
Pentru ca suntem crestini si avem pecetea iubirii in inima prin Sfantul Botez, eu cred ca se cuvine sa ne adancim sufletul la modelul Domnului Insusi.
Tocmai cand ne este mai greu, altfel cand?
Noi suntem parte din Trupul Bisericii, iar Capul nu e altul decat Mantuitorul. Nu se cuvine ca Trupul sa asculte de Cap?
Mt 17,5: "Acesta este fiul Meu Cel iubit, in Care am binevoit; pe Acesta ascultati-L".
Citim Evangheliile si aflam ce a facut Iisus Hristos, atunci cand niste bieti oameni (in comparatie cu El care este Dumnezeu) l-au batjocorit, chinuit, omorat cu maxima cruzime pe Omul Iisus. Ar fi putut (fiind deopotriva Dumnezeu) sa opreasca supliciul, sa ii pedepseasca teribil. Dar El ce a facut, ce a spus (pentru noi, oamenii, pentru noi spre sfintirea noastra, intru mantuire)? Sa revedem capitolul 27 din Evangelia dupa Matei si ne reamintim.
Apoi, spune in Gradina Ghetsimani (Mt. 26,42): "Parintele Meu, de este cu putinta, treaca de la Mine paharul acesta! Insa nu precum voiesc Eu, ci precum Tu voiesti."
Spune lui Petru (Mt. 26,52): "Intoarce sabia ta la locul ei, ca toti cei ce scot sabia, de sabie vor pieri."
Spune pe Cruce (Lc. 23,34: "Parinte, iarta-le lor, ca nu stiu ce fac."
Asadar, e cumplit ce facem noi oamenii pe pamant. Dar noi, crestinii, vrem, dorim si putem (prin Duhul Sfant) sa dam curs rugaciunii: "Si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri."
Da, Melissa, durerea ta e si a mea, uimirea ta in fata raului e si a mea. Dar suntem oameni intre alti oameni si suntem oameni crestini. Chemati sa fim sarea si lumina lumii!
NOI SUNTEM cei chemati de Domnul sa fim sarea si lumina lumii!

Vrem asta si, calauziti de Duhul Sfant, putem.
Nadejde tare, Melissa, nadejde tare in Domnul Iisus Hristos. El este credincios. Dumnezeu e mereu credincios. El nu isi incalca Legamantul!
"Si iata, Eu cu voi sunt in toate zilele, pana la sfarsitul veacului. Amin."
Iti multumesc frumos ca mi-ai inteles trairea. Dupa cum poti vedea singur,la ultimul mesaj,dupa scurt timp am scris un Edit pentru ca deja in mine se contrazicea ceva..:-)

Si iti multumesc frumos pentru tot ce mi-ai scris.:-)
Reply With Quote
Vechi 21.03.2011, 10:58:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Bine ca ai inteles pana la urma, cu mentiunea ca pedeapsa cu moartea nu-i face pe infractori mai blanzi ci mai rai, stiind ca o data prinsi oricum nu mai au nimic de pierdut, isi permit orice..
Reply With Quote
Vechi 21.03.2011, 16:31:06
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Bine ca ai inteles pana la urma, cu mentiunea ca pedeapsa cu moartea nu-i face pe infractori mai blanzi ci mai rai, stiind ca o data prinsi oricum nu mai au nimic de pierdut, isi permit orice..
Si ce daca isi permit orice intre patru ziduri groase de un metru in asteptarea injectiei letale sau a streangului pentru nemerniciile si prejudiciile aduse comunitatii.
Cui ii mai pasa ce-i trece prin minte criminalului prins.
Poate sa se dea cu capul de pereti cit o vrea, este treaba lui!
Esti amuzant in naivitatea ta!
Reply With Quote
Vechi 21.03.2011, 18:05:19
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Si ce daca isi permit orice intre patru ziduri groase de un metru in asteptarea injectiei letale sau a streangului pentru nemerniciile si prejudiciile aduse comunitatii.
cred ca Alin nu se referea la criminalii arestati.
daca un tip isi ucide sitia ce-l va opri sa nu-si ucida si socrii, de exemplu?
Reply With Quote
Vechi 21.03.2011, 20:11:45
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Ideea este sa NU ajunga sa-si ucida sotia asa cu una cu doua.Poate daca este in vigoare pedeapsa cu moartea, cand ridica toporul sa crape capul nevestei, se mai gandeste o data daca sa dea ori nu.Asa se merge pe principiul "imi dau 15 ani, ma port bine,ies peste 10 dar macar stiu c-am scapat de EA"...
Reply With Quote
Vechi 21.03.2011, 20:47:36
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

A dori moartea altora este o manifestare a urii, oricât de vinovat ar fi celălalt. Am fost impresionat când am auzit de cazuri în care membrii familiei unui om care a fost ucis l-au iertat pe făptaș (de pildă în cazul unor creștini omorâți de musulmani). Nu putem probabil să-i iubim, dar putem să renunțăm să le luăm viața. Dacă nu mă înșel, dacă rudele victimei iartă pe făptaș, acesta poate fi absolvit de pedeapsa capitală.

Protecția societății nu trebuie să meargă până la a ridica viața altuia. Este ceva ce, fiecare din noi și colectiv, trebuie să lăsăm în seama lui Dumnezeu. Sună teoretic și abstract dar e ceva ce putem face și chiar asta e voia lui Dumnezeu.

Cei care contribuie la ridicarea vieții unui suflet vor fi bântuiți mereu în veșnicie de ceea ce au făcut, chiar dacă nu începând de acum, ci mai târziu, când conștiința lor se va trezi.
Vechi 21.03.2011, 20:49:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
N-ai inteles, era vorba ce isi permit inainte sa ajunga acolo.

Daca stie ca o data prins il asteapta oricum moartea, de ce ar mai avea retineri in a face ceva pana ajunge acolo? Mai mult decat viata, crede el, oricum nu are ce sa piarda.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2011, 20:52:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Ideea este sa NU ajunga sa-si ucida sotia asa cu una cu doua.Poate daca este in vigoare pedeapsa cu moartea, cand ridica toporul sa crape capul nevestei, se mai gandeste o data daca sa dea ori nu.Asa se merge pe principiul "imi dau 15 ani, ma port bine,ies peste 10 dar macar stiu c-am scapat de EA"...
Apropo, de divort ai auzit?

Si pentru crima cu premeditare nu se dau 10 ani.
Aici este problema pe care, se pare, refuzi sa o vezi.

Acum, reversul medaliei ar fi ca si nevasta, sa se teama sa-l enerveze in halul ala, incat sa nu-i lase alta iesire din casatorie. Ar fi foarte benefic pentru societate..

In plus:

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
cred ca Alin nu se referea la criminalii arestati.
..sau chiar si jumatate de cartier ..nu?
Logica e foarte simpla: fie o moarte, fie o mie, tot cu o moarte platesc.
Necrezand nici in viata si justitia de dincolo de moarte, moartea (mai ales rapida si nedureroasa) este pentru ei chiar o iesire elenganta din viata asta.

Teama de moarte functioneaza cum zici tu doar pentru o persoana ca tine, nu un om scos din minti de cel de langa el sau multe alte probleme pe care tu din scaunelul tau moale din fata calculatorului nici macar nu ti le poti imagina.

O societate care "vindeca" crima cu crima nu poate decat sa produca si mai multi criminali, mai feroci, lipsiti de scrupule, etc.
Ca sa nu mai vorbim ca NU poate fi crestina. Partial/superficial/aparent crestinata da, in realitate, NU.

Last edited by AlinB; 21.03.2011 at 21:09:22.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2011, 21:12:12
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Apropo, de divort ai auzit?
Mamaaa ce remarca tare..:-)) Evident ca EU am auzit de divort, dar crezi ca pe Nea Caisa, care-si fugareste nevasta cu toporul prin batatura,il intereseaza de divort???

Citat:
Si pentru crima cu premeditare nu se dau 10 ani.
Aici este problema pe care, se pare, refuzi sa o vezi.
In primul rand, nu am descris o crima cu premeditare ci omor calificat.In al doilea rand, nu am spus 10 ani ci 15 ani.Citeste mai atent.

Deci, care este problema care crezi tu ca refuz sa o vad????

Citat:
Acum, reversul medaliei ar fi ca si nevasta, sa se teama sa-l enerveze in halul ala, incat sa nu-i lase alta iesire din casatorie. Ar fi foarte benefic pentru societate..
Eeei vezi cum poti vedea chiar tu si parti pozitive?
Reply With Quote
Vechi 21.03.2011, 21:29:19
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Teama de moarte functioneaza cum zici tu doar pentru o persoana ca tine, nu un om scos din minti de cel de langa el sau multe alte probleme pe care tu din scaunelul tau moale din fata calculatorului nici macar nu ti le poti imagina.
Bati campii...FRICA E CEA CARE DRESEAZA SI CELE MAI FIOROASE ANIMALE !!...Ideea este sa asimileze vestea ,sa traiasca cu ea..sa stie ca atunci cand ploua trebuie sa ia umbrela si cand ia viata cuiva trebuie sa fie condamnat la moarte...sunt convinsa ca ar scadea rata criminalitatii ! Deci nu in momentul furiei,cand e scos din minti cum spui tu, ii spune cineva "mai baiete vezi ca vei fi condamnat la moarte daca ucizi!"...sper ca sesizezi diferenta!

Ps- si cu imaginatia stau mai bine ca tine;am propus un exercitiu de imaginatie si te-ai eschivat de la raspuns, ai tras doar concluziile pe care le-ai vrut!

Citat:
O societate care "vindeca" crima cu crima nu poate decat sa produca si mai multi criminali, mai feroci, lipsiti de scrupule, etc.
Nu are nici O LOGICA ce spui!

Ca nu este crestineste, ca ne situam in afara Legilor Lui, asta admit.Dar de aici pana sa afirmi ce afirmi..e cale lunga!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pedeapsa Lucemferre Generalitati 108 22.04.2011 16:24:56
Pedeapsa capitala Dia20_diana Eutanasia 82 21.01.2011 23:14:24
Crima fara pedeapsa... silverstar Generalitati 37 11.04.2009 16:09:06
Taina mortii. Moartea dreptului si moartea pacatosului patinina34 Din Noul Testament 1 04.01.2009 07:32:19
Pedeapsa pentru vrajitorie ! cristiboss56 Vrajitoria 0 17.12.2008 19:55:01