Citat:
În prealabil postat de sophia
1. AlinB sau cine intreba mai sus - alta este problema cred.
Nu e vorba sa-si faca manastirile pagina de internet. Daca ar face-o altcineva pentru ele, ar fi totusi bine, ca sa mai vada lumea si sa inteleaga unele lucruri, sa cunoasca si aceasta parte a credintei. Cand ma uit la discutiile de aici si la intrebarile fara raspuns, asupra monahismului si manastirii, chiar cred ca este necesar.
|
Ce spui tu nu se poate face stand bine mersi la sute de km de o manstire si rasfoindu-i pagina de prezentare pe Internet.
Citat:
In felul asta se pot gasi informatii utile despre manastiri, biserici, pentru cei care le cauta. Unii vor sa mearga acolo,
|
Pentru cei care vor sa intre efectiv in contact cu o manastire, cred ca cel mai bun ghid in acesta directie este o dorinta arzatoare si ajutorul lui Dumnezeu, nu clicii cu mouse -ul.
De o manastire anume poti auzi ceva veridic de la cineva care a fost acolo, nu de pe google.
Citat:
altii sa trimita donatii, acatiste, etc.
|
La fel ca mai sus.
Citat:
Altii vor sa cumpere lucruri care se fac numai acolo: vesminte preotesti, icoane, carti etc.
|
De obicei astea se comercializeaza in regim cu circuit inchis si cererea depaseste oferta, daca cineva e destul de fudul sa vrea ceva anume dintr-un loc anume, e bine sa faca nitel efort.
Citat:
Eu de exemplu ma intreb de unde se pot cumpara anumite icoane si chiar vesminte pentru copiii care ajuta preotul, sau macar asa material ca sa le coasa parintii.
Unde pot afla aceste informatii?
|
Sunt orase in care sunt magazine cu articole bisericesti. Pana nu de mult aici era si in Mall unul.
Daca nu, intrebi la cel mai apropiat contact cu lumea ortodoxa, acolo unde esti.
Banuiesc ca in unele parti din Occident asta e ceva mai dificil.
Citat:
2. Eu gandesc la fel ca Marius aici si am mai spus-o (si am scris-o in semnatura). Credinta nu inseamna numai retragere in rugaciune si izolare, ci si iubire de aproape. Exact asa cum citeaza Marius, Iisus indeamna oamenii sa se ajute si sa se iubeasca.
Si se stie f.bine cum faceau sfintii.
Ei nu stateau in manastire, sau ascunsi, ci umblau prin lume si propovaduiau, ajutau oamenii concret.
|
Cat traieste omul invata.
Afla ca au fost si sfinti din astia.
Poate in postul asta auzi si tu de
Sf. Maria Egipteanca, si e doar un singur exemplu din multe altele care iti infirma teoria.
Citat:
Am inteles ca monahismul a aparut mult mai tarziu. Cine si de ce l-a inventat, nu stiu.
|
Nu stii, sau nu vrei sa stii? Ca informatia este, chiar si pe Internet.
Te-ai obosit sa cauti?
Pai la ce ne mai trebuie pagina de prezentare pe Internet pentru manastiri cand nici crestinismul nostru nu-l cunoastem (desi este pe Internet) in schimb ne dam mari cunoscatori..
Citat:
Nu vad nimic rau in activitatea sociala a manastirilor. In felul asta nici nu mai sunt asa supusi tentatiei si pacatului, fiind ocupati si trupeste.
|
Da, pai stiti, manastirile, locurile alea unde calugarii si maicutele merg la masa de trei ori pe zi, la biserica de 3 ori, in rest taie frunza la caini si de asta ii cuprind si ispitele, nu ca pe noi astia sfintiti prin munca..
Apropo, mai citeste si tu prin Pateric, si poate afli de ce pe capul unui calugar stau cate o legiunie de diavoli cu incercaris si ispite si cate un oras intreg (poate si ala in care stai si tu) este doar un singur drac si ala dormind mai toata ziua.
Si ai sa intelegi ca nu mai ai motive nici de fudulie, nici de blamat inutil pe altii pentru lucruri care nu le cunosti.
Citat:
Singurul care ma ingrijoreaza este ce se inatmpla totusi cu acesti copii. Mi-e teama ca nu sunt formati pentru lumea de afara, poate chiar convinsi spre manastire, ca nu duc o viata corespunzatoare varstei lor (vesela, cu joaca, sport, cultura).
|
...educatie sexuala..
Citat:
Nu stiu cum este acolo.[/b]
Manastirea nu este totusi un loc pentru copii. Ah, un camin pe langa manastire, este altceva. Unde sa aibe jucarii, curte, sala de sport, sa mearga in oras la un teatru, la un concert, etc.
|
...la o discoteca..de ce nu?
Citat:
Si la fel ca si in cazul de la Valea Plopului ma intreb de ce nu sunt dati in adoptie.
|
Ti s-a mai raspuns deja de cateva ori dar binenteles te prefaci ca nu vezi, pentru ca ai deja fixurile tale.
Citat:
Cum sunt educati, cum sunt formati pentru viata si ce se intampla cu ei dupa ce ajung la majorat? Unde se duc?
|
La fel ca mai sunt, banuiesc ca sunt intrebari retorice pentru ca realitatea nu prea te intereseaza, ai deja pregatite raspunsurile tale.
Citat:
Si de unde/cum sunt finantate manastirile pentru activitati sociale?
|
Pai cum de unde..trebuie sa fie un secret murdar pe undeva, nu?
Ca si viata de manastire, plina de ispite venite din lene si lipsa de ocupatie.