View Single Post
Vechi 29.03.2011, 22:16:48
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Cu toata stima aberati, incercand sa supliniti lipsa cunostintelor cu rationamente fara nicio legatura.
Faptul că introduceți sintagma "cu toată stima" înaintea unei insulte nu o face mai puțin ofensivă, și nu vă disculpă; dimpotrivă, operează ca o recunoaștere implicită a faptului că insultați. Vă rog să reveniți la un ton civilizat.

Citat:
In primul rand insistati obsesiv ca e opinia mea, desi v-am spus ca nu e a mea, e a Bisericii Ortodoxe. Acum ca mai sunt si ortodocsi pe forum care sunt mai ecumenisti nu e nevoie sa va imbatati cu apa rece. Biserica Ortodoxa spune ca exista o singura Biserica, cea ortodoxa. Nici BC nu prea spune altceva, dar nu stiti dvs.
Este opinia unei părți din Biserica Ortodoxă; sunt destui ierarhi și sfinți ortodocși care recunosc măcar posibilitatea ca și catolicii să aibă sfinți și minuni. De pildă, Arsenie Boca.

În ceea ce privește Biserica Catolică și ce anume învață ea din punct de vedere eclesiologic, vă asigur că aceasta recunoaște atât validitatea Tainelor Ortodoxe, cât și posibilitatea existenței miracolelor de natură divină în afara catolicismului.

Citat:
Vad ca imediat ati intrat pe forumul ortodox si nu inteleg exact de ce. Sperand ca veti fi laudat de alegerea facuta, sau ca veti putea converti pe alti ortodocsi?
Pentru a încerca să înțeleg ce ne desparte și, mai ales, în măsura posibilului, să evidențiez ceea ce ne unește, deoarece sunt ferm convins că există Adevărul lui Cristos și la catolici, și la ortodocși. Nu în ultimul rând, pentru a apăra Biserica Catolică de unele atacuri nejustificate care originează nu în BO, ci la unii ortodocși "mai ortodocși decât Papa", dacă îmi permiteți o butadă.

Vă provoc să găsiți o singură postare a mea în care m-am lăudat cu convertirea sau am încercat să fac prozelitism printre ortodocși, îndemnând pe cineva să se convertească.
Citat:
Pana acum toti catolicii care au trecut de la ortodoxie pe care i-am intalnit nu stiau aproape nimic despre ortodoxie inainte sa se converteasca. Nu stiu daca e si cazul dvs.
Până acum toți ortodocșii care atacă furibund catolicismul pe care i-am întâlnit nu știau aproape nimic despre catolicism.
Citat:
De ce apoi devin mai catolici decat papa?
E un fenomen specific convertiților. Eu nu mă consider un convertit de la ortodoxie la catolicism, ci de la ateism la creștinism. Cine sunt eu să mă opun lucrării Duhului Sfânt care a binevoit să lucreze asupra mea în cadrul teologic și liturgic apusean ?

Citat:
Decizia dvs. de convertire nu va afecetaza doar pe dvs., ci pe toti urmasii dvs., care cel mai probabil vor ramane catolici. iar decizia pare ca ati luat-o fara sa o cercetati, doar pe baza unui feeling. Imi pare doar rau pentru dvs., sper sa va reveniti.
Decizia am luat-o după un an de cercetare teologică, liturgică, rugăciune, cateheză. Și eu vă doresc să vă reveniți și să renunțați la fariseismul dumneavoastră, înțelegând că Ortodoxia nu are monopol asupra creștinismului.

Citat:
Am analizat apropae toate minunile catolice, nu doar cateva
Si nu e nevoie sa le cercetezi pe toate, ci sa intelegi ca daca nu exista bilocatia toate aceste minuni cad.
Asta a fost foarte tare. Dacă nu există bilocația, cad vindecările miraculoase ?

Citat:
Asadar, nu stiu de ce tineti neaparat sa aratati constant de ce marea dvs. realizare de lepadare de ortodoxie e atat de minunata, iar ortodocsii sunt in eroare.
Vă provoc să arătați unde și când am susținut că m-am "lepădat de ortodoxie" și că aceasta ar fi, chipurile, o mare realizare; în caz contrar, să recunoașteți că ați colportat idei false și să vă cereți scuze. După cum am mai spus, m-am lepădat de ateism și am considerat că Biserica Catolică cuprinde plinătatea Adevărului. Nu m-am lepădat de nimic dintre cele din Biserica Ortodoxă, ci am adăugat ceva.

Citat:
Din moment ce dvs. nu aveti cunostinte si b. Macar vi s-a facut o catehizare cand ati trecut la catoicism, ca inteleg ca se mai face? Cel putin sa intelegeti dogma catolica. Rationamentul pe baza de nimic nu tine loc de cunostinte. Si altfel ne-am inchina la munti si acum.
Vă încheiați postarea în aceeași notă nepoliticoasă în care ați început-o. Trist.
Reply With Quote