Citat:
În prealabil postat de addavv
...am observat ca ma lovesc de indiferenta sau sunt luata in deradere sau ei fac dinadins exact cum le zic eu sa nu faca ca sa demonstreze ca nu patesc nimic (de parca ar pati ceva pe loc).
Atunci am hotarat ca nu trebuie sa-i judec, sa citesc pentru mine si sa nu mai trimit decat foarte, foarte rar astfel de mesaje ca sa nu-i deranjez.
|
Este important să le vorbești celor de lîngă tine despre aceste pericole. Ce dacă unii vor rîde? Tu trebuie vorbești în speranța că unul va medita și va încerca să se păzească de otravă. Și atunci nu ți-ai răcit gura degeaba. De fapt, chiar dacă nici unui om nu-i va fi atinsă conștiința de cuvintele tale, tu ți-ai făcut datoria creștină de manifestare gratuită a dragostei față de aproapele.
Citat:
În prealabil postat de addavv
Important e sa nu cadem pe o panta, sa nu devenim alarmisti, negativisti, obsedati ca traim o viata nesanatoasa. Si mai ales sa nu credem tot ce citim pe internet, ci sa verificam informatiile consultand mai multe surse.
|
Orice obsesie e periculoasă, dar în cazul ăsta nu mai poate fi vorba de obsesie. Trebuie să fim în alertă, pentru ca ăla rău nu doarme, văzînd că a intrat deja în criză de timp. Mîncarea proastă și apa contaminată, împreună cu săpunurile, șampoanele, pasta de dinți, parfumurile, cremele etc pot intra (și au intrat pentru majoritatea) ușor în normalitate. Dacă ne obișnuim să le consumăm în marea ignoranță, atunci am invitat de bunăvoie cancerul în trupul nostru - e doar o chesiune de timp de-acu' încolo. E ca păcatul pentru suflet, care o dată ce devine viciu, e foarte greu de lepădat, pentru că se înrădăcinează și nu se mai dă plecat.
Dă-ne Doamne cumpătare și discernămînt.