![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici eu nu inteleg de ce multi se uita ciudat sau neincrezator daca le spui ceva despre lucrurile nesanatoase (atat de multe!) care au aparut in viata noastra recent, in ultimii zeci de ani. Din cand in cand, obisnuiam sa mai trimit prietenilor mesaje in care ii avertizam asupra vreunui lucru sau altul despre care aflam (de exemplu: http://codexalimentarius.info/?p=585 ), dar am observat ca ma lovesc de indiferenta sau sunt luata in deradere sau ei fac dinadins exact cum le zic eu sa nu faca ca sa demonstreze ca nu patesc nimic (de parca ar pati ceva pe loc). Atunci am hotarat ca nu trebuie sa-i judec, sa citesc pentru mine si sa nu mai trimit decat foarte, foarte rar astfel de mesaje ca sa nu-i deranjez. Oricum nici eu nu reusesc de multe ori sa ma feresc de lucrurile rele, desi ... stiu ca-s rele. Important e sa nu cadem pe o panta, sa nu devenim alarmisti, negativisti, obsedati ca traim o viata nesanatoasa. Si mai ales sa nu credem tot ce citim pe internet, ci sa verificam informatiile consultand mai multe surse. Sa ne punem nadejdea in Dumnezeu ca ne va ocroti, sa incercam sa evitam - atat cat se poate - lucrurile care ne fac rau, sa nu consumam cu buna stiinta alimente pline de E-uri, ci sa le alegem cat mai naturale si mai putin procesate, rafinate. Lumea in care traim nu ne mai lasa sa ne putem feri de tot ce e rau (de exemplu: radiatii, poluare, antene GSM), dar putem (inca) sa alegem un mar ceva mai gaunos (dar sanatos!) din piata in locul marului perfect din supermarket. De asemenea, un lucru foarte important este sa facem Sfanta Cruce deasupra mancarii din farfurie inainte de a o consuma, le fel si deasupra apei pe care o bem. Sa evitam lucrurile rele atat cat ne este in putere, iar pentru restul sa ne lasam in voia lui Dumnezeu. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi | absolutep0wer | Generalitati | 27 | 03.04.2015 14:03:44 |
Otrava pe care o mancam | anna21 | Generalitati | 108 | 14.02.2012 05:20:29 |
Mai mancam porc ...sau.. | sunsray | Spiritualitatea ortodoxa | 22 | 13.12.2011 08:55:36 |
Cum sa ai un ficat sanatos dupa o vara de excese | absolutep0wer | Generalitati | 1 | 31.08.2010 08:09:11 |
Un copilas are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a fi sanatos! | cosminelu2006 | Umanitare | 2 | 11.06.2009 13:37:54 |
|