View Single Post
  #235  
Vechi 18.04.2011, 17:42:30
dorinastoica14
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Multumesc, Dorina, pentru reteta. Si eu fac painea aproximativ la fel, dar nu pun ulei. Data viitoare voi pune putin ulei sau margarina, sa vad cum iese. Aluatul tau seamana mult cu cozonacul si trebuie sa fie bun.

Yasmina, esti binevenita cu reteta ta de paine cu lapte batut, caci Postul e pe terminate si vom putea consuma si lactate.
Am auzit ca se poate folosi zerul de la lapte la facutul painii. Am incercat odata, dar nu am tinut cont ca zerul, in care se tine branza e sarat... si mi-a iesit o paine buna ca consistenta, dar f sarata.

Mi-a spus cineva, ca untul/margarina se poate pune peste painea coapta, dar fiebinte. Da un gust bun cojii.

In general coc painea pe o placa de ceramica, speciala pentru copt pizza.
si faina folosita are importanta, precum si nucile, semintele pe care le adaugam in aluat. Mie imi place painea cu mieji de floarea soarelui.

Coaja de paine devine mai putin groasa daca folosim un pulverizator cu apa de indata ce s-a format coaja. Iar cand se scoate din cuptor se mai stropeste odata, inainte de a o pune in stergar.
Să-ți mai împărtășesc una dintre tainele pâinii de la noi din Moldova.
După ce ai înmuiat drojdia cu apă obișnuită, calduță în loc de apa în continuarea framântatului folosești aghiasmă(mică) iar uleiul cu care ungi tăvile și cel de la frământat să fie ulei de la Sfântul Maslu. Această pâine o poți consuma într-o zi când postești sau după ce ai luat Sfânta Împărtășanie.
Mare atenție însă unde pui apa de la spălat tăvile. Trebuie pusă la un copac sau la flori.
Când consumi pâinea să nu cadă firmiturile pe jos - este o pâine sfințită.

Last edited by dorinastoica14; 18.04.2011 at 17:44:43.
Reply With Quote