Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
 
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #11  
Vechi 18.04.2011, 15:14:08
Miha-anca
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Multumesc, Dorina, pentru reteta. Si eu fac painea aproximativ la fel, dar nu pun ulei. Data viitoare voi pune putin ulei sau margarina, sa vad cum iese. Aluatul tau seamana mult cu cozonacul si trebuie sa fie bun.

Yasmina, esti binevenita cu reteta ta de paine cu lapte batut, caci Postul e pe terminate si vom putea consuma si lactate.
Am auzit ca se poate folosi zerul de la lapte la facutul painii. Am incercat odata, dar nu am tinut cont ca zerul, in care se tine branza e sarat... si mi-a iesit o paine buna ca consistenta, dar f sarata.

Mi-a spus cineva, ca untul/margarina se poate pune peste painea coapta, dar fiebinte. Da un gust bun cojii.

In general coc painea pe o placa de ceramica, speciala pentru copt pizza.
si faina folosita are importanta, precum si nucile, semintele pe care le adaugam in aluat. Mie imi place painea cu mieji de floarea soarelui.

Coaja de paine devine mai putin groasa daca folosim un pulverizator cu apa de indata ce s-a format coaja. Iar cand se scoate din cuptor se mai stropeste odata, inainte de a o pune in stergar.
Reply With Quote
 



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istoria Bibliei romanesti Alustor Intrebari utilizatori 3 09.10.2012 15:48:27
Fototeca ortodoxiei romanesti cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 2 09.02.2012 13:08:09
costume populare-traditii romanesti lore86 Generalitati 9 18.12.2011 12:22:37
Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale razvan.mn Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 7 20.04.2010 21:14:32
23 canale romanesti pentru cei din strainatate patinina34 Stiri, actualitati, anunturi 4 10.08.2009 20:26:26