Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Cu iertarea de rigoare pe care mi-o cer vreau totusi sa pun o intrebare legate de piinea cu lapte batut :
- tinind cont ca este vorba doar de 500g. de faina nu cumva este vorba de 2 lingurite si nu linguri de bicarbonat si una de sare ?
- lingurile/linguritele, cit sunt de incarcate ? cu virf sau rase ,ori normal incarcate ?
Judecind dupa ingrediente cred ca iese pufoasa si cu multe godeuri datorita reactiei dintre bicarbonatul puternic bazic si aciditatea sporita a laptelui batut sau a iaurdului , reactie care se dezvolta in timp si in toata masa compozitiei (in toata framintatura).
De asemenea voiesc sa fac referire la reteta Dorinei si sa intreb daca folosirea unui !/4 (probabil este vorba despre un sfert de litru !) de litru de apa nu este prea putin pt. 1 Kg. de faina ? In acest caz piinea iese f. consistenta , densa, asemenea prescurii pt. folosirea agnetului .
|
Teoria ca teoria, practica ne omoară!
Numai cine face de multe ori o rețetă iese perfect. Dacă mai e necesară apă se vede la frământat.