View Single Post
Vechi 20.04.2011, 12:13:25
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu cred ca exagerez, toate site-urile neoprotestante pe care le-am vazut in ultimul timp spuneau impotriva cariasmaticilor si penticostalilor. Unele sunt chiar mult mai virulente decat cele ortodoxe.

Eu nu cred, sunt convins ca acelea sunt manifestari demonice, inselari ale duhurilor cazute. Vindecarile am mai spus ca nu sunt o conditie a lucrarii harului, pot fi si de la Dumnezeu si de la ingerii cazuti. Ba chiar sunt mai numeroase vindecarile samanilor, paranormalilor, cei ce se inchina la alti zei, etc.
Din moment ce toate cultele spun despre penticostali ca e ceva gresit, nu numai ortodoxia (in afara de penticostali si de o parte din catolici, ca ei acum adopta orice ratacire aparuta) nu puteti spune ca doar penticostalii au dreptate. BO spune ca nu au nici macar botezul, deci asta cu oamenii lui Dumnezeu ramane o afirmatie.
Dar uite si doua site-uri neoprotestante pe care le-am gasit ultimele: http://www.theophilos.3x.ro/Bibliote...rismatica.html
http://www.voxdeibaptist.org/Montanismul_neo.htm
Dar nu sunt numai in romana: http://www.cephas-library.com/pentec..._movement.html

De pe site-ul in engleza am aflat si un lucru surprinzator, fondatorul sectei penticostale (ca secta o numesc chiar si neoprotestantii) a devenit (sau era dinainte) homosexual si a fost renegat chiar de miscarile penticostale si exclus din cult. In niciun caz asta nu e o lucrare a Duhului Sfant.
Iata din al doilea link ce spuneau teologii sau pastorii neoprotestanti inca de la inceputurile penticostalilor:

H. A. Ironside a spus în 1912: "dezgustătoare. . .amăgitoare și nebunești." ... "un pandemonium al unor etalări demne de balamuc ori o adunare de derviși urlători," cauzând un "vacarm asurzitor de sminteală și necredință."

Clarence Larkin: "Dar comportarea acelor posedați, căzuți la pământ și crispați în contorsionări, cauzând răvășirea îmbrăcămintei și scene dizgrațioase, este mai mult caracteristică unei posedări demonice, decât unei lucrări a Sfântului Duh. Din ce s-a spus, vedem că trăim în "Vremurile primejdioase," și că înspre noi vin "Duhuri ale ispitei," și că ele vor deveni tot mai active pe măsură ce Credința se apropie de sfârșit, iar noi trebuie să ne străduim să fim cu mare băgare de seamă, pentru a nu o lua razna."
W.B. Godbey spunea despre participanții din Azusa Street, afirmând că mișcarea era rezultatul spiritismului.
Site-ul baptist spune ca "Penticostalismul este erezia antică a montanismului renăscută."

Asadar, nu e nevoie sa spun eu ceva, pentru ca aceste lucruri se stiu.
Catalin,

Din moment ce, conform celor ce crezi tu si anume, nu exista Har in afara Bisericii Ortodoxe, cu ce putere atunci, acesti pastori neoprotestanti isi dau seama ca acei harismatici ar fi posedati din moment ce inclusiv ei, neoprotestantii, se inchina la idoli si nu adevaratului Hristos (conform credintei tale ca Harul nu ar fi decat la ortodocsi)? Cei care cred ca Harul se afla doar la ortodocsi ii acuza de idolatrie pe toti ceilalti, catolici si (neo)protestanti, ii acuza ca Hristos la care se inchina ei nu este cel adevarat ci un idol, rod al imaginatiei lor. Ti-ai exprimat de nenumarate ori acest punct de vedere. Cum atunci pui baza pe ceea ce zice un idolatru? Este ca si cum un yoghin ar veni sa iti spuna tie cine este posedat si cine nu, il crezi deci?

Last edited by Adriana3; 20.04.2011 at 12:16:22.