Citat:
În prealabil postat de bairstow
Adriana 3 ar trebui sa recunosti ca nu esti ortodoxa! Unii spun despre tine ca ai o gandire confuza dar eu cred ca vrei sa amagesti!Ai mai scris ca preotii si-au insusit puterea de a conduce biserica !
Treaba sta in felul urmator. Minunile protestantilor sunt false! Minunile in biserica catolica nu sunt false deoarece si acolo exista sfintele taine! Vorbirea in limbi si miscarea harismatica intalnita si la ortodocsi si catolici a adus numai necazuri! Anne Fournier si Catherine Picard in cartea "Secate democratie si mondializare" arata ca foarte multi harismatici au ajuns la balamuc. Aceste doua personaje arata ca o astfel de miscare este periculoasa pentru libertatea oamenilor! Daca daunele sunt evidente foloasele sunt NULE in cazul acestei miscari! AAAA Am uitat. Sfintii ortodocsi arata ca si diavolul poate face minuni. Dar minuni false asa cum am mai zis sau minuni care nu ajuta pe nimeni!
|
Iar cu judecati despre ceilalti! Sunt multime de ortodocsi care considera ca minunile de la catolici nu sunt adevarate si te-ar putea acuza la randul lor ca tu nu ai fi ortodox daca sustii ca exista minuni adevarate la catolici, si te-ar putea acuza ca duci lumea in eroare. Exista chiar o carte scrisa de ortodocsi care arata ca Tainele si minunile catolicilor nu sunt adevarate, carte in care scrie ca sfintii catolici nu sunt sfinti adevarati din cauza asta, si daca vrei iti pot indica cartea. Asta nu inseamna ca daca sunt ortodoxa trebuie sa cred parerile tuturor care scriu carti ortodoxe! In ciuda cartii, eu cred in continuare ca Tainele si minunile catolicilor sunt adevarate si la fel cred ca si cele facute la (neo)protestanti sunt adevarate. Asa ca mai moale cu judecatile despre altii, pentru ca a fi ortodox nu ma obliga la aruncarea cu noroi in ceilalti crestini. Cui ii place sa defaimeze, este liber sa o faca, dar asta nu inseamna ca defaimarea intra in datoria unui ortodox. Si la fel nu inseamna ca daca un ortodox refuza defaimarea celorlalti crestini, nu ar mai fi ortodox.
Oricum, daca ai fi citit cu atentie postarile, ai fi vazut ca tot ceea ce era scris era legat de o carte ortodoxa greceasca si tot ceea ce este scris in italic sunt citate din aceasta carte in care atat calugarul Paisie din muntele Athos cat si un alt parinte sunt numiti harismatici. Faptul ca Paisie era harismatic si vorbea in limbi (asta scrie in carte despre Paisie iar cel care a scris cartea l-a cunoscut personal!), deci faptul ca Paisie era harismatic nu a adus nici un necaz ba chiar dimpotriva, l-a salvat pe autorul cartii din ratacirile yoghine si hinduse in care era, si prin care fusese chiar demonizat! Acest mare harismatic ortodox i-a salvat sufletul din ghearele diavolului. Asa ca despre ce amagire vorbesti tu??
Cat despre minunile facute de diavol "si diavolul poate face minuni. Dar minuni false asa cum am mai zis sau minuni care nu ajuta pe nimeni" ai perfecta dreptate. Macar tu ai inteles diferenta intre minunile lui Dumnezeu si cele ale diavolului. Asa ca cerceteaza cu atentie minunile si vezi daca sunt false sau nu si daca ajuta sau nu pe cineva, caci pomul dupa roade se cunoaste. Si dupa ce le-ai studiat si ai vazut daca au fost false sau nu si daca au ajutat sau nu pe cineva, mai apoi poti sa si vorbesti.