View Single Post
Vechi 22.04.2011, 21:32:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
In primul rand ca in acel paragraf nu era vorba de nici o culpabilizare ci Catalin era cel care ma acuza ca eu nu vreau sa imi schimb ideile ci vreau sa aud de la altii doar ceea ce cred si eu, iar eu i-am aratat ca tocmai dimpotriva, eu mi-am schimbat ideile in timp, ascultandu-i si pe altii, mai ales pe catolici si protestanti, pentru ca la inceputuri eram cam ca si el. Nu este nici urma de culpabilizare. Ba chiar dimpotriva, Catalin este cel care nu isi schimba niciodata ideile convins fiind ca el zice ca sfintii si ca sinoadele si ca nu-i urma de greseala in ceea ce zice el. De aceea i-am cerut sa imi dea exemple concrete ca sa-i arat ca aplica total anapoda teoria si asta pentru ca eram sigura ca acele exemple le va da tocmai pentru ca am cazut in trecut exact in aceleasi capcane in care a cazut si el. El insa este cel care tot in ele a ramas, in timp ce eu m-am schimbat, si iata ca el ma acuza pe mine ca nu vreau sa invat nimic de la altii. Nici urma aici de lipsa de responsabilitate, ba dimpotriva, lipsa de responsabilitate este sa isi tina cineva ochii si urechile inchise in fata oricarei evidente.
Tot repeti ca te-ai schimbat, te-ai schimbat adica tu ai impresia ca te-ai schimbat in bine cand de fapt din ceea ce spui si cum vorbesti pari sa te fi schimbat in rau.
Adica crezi ca invatatura ortodoxa era vina ratacirii tale si nu tu care nu puneai nimic in practica si invarteai totul in cap si acolo prost.

Citat:
Daca insa isi deschide ochii si urechile, poate cadea intr-adevar in capcane ca si cea de a pune pe seama diavolului operele lui Dumnezeu.
A fi sceptic fata de miracol, chair cand are haine ortodoxe nu e un pacat.

A nu crede in miracole atunci cand ele se produc Bisericii ortodoxe si vor sa promoveze o invatatura straina, e chiar un act de intelepciune.

Citat:
Dupa parerea ta, unul care cade in capcana este singur responsabil de caderea lui. Iata insa ca Domnul are o alta parere, El a zis ca este vai de cel care ii inseala pe cei mici ai Lui, ca mai bine pentru ei ar fi sa isi puna o piatra de gat si stii continuarea. Responsabilitatea dupa cum vezi se imparte intre cel care cade si cel care il duce la cadere.
Serios? Unde ai vazut tu cuvantul "imparte"?
Cu cata usurinta "completezi" tu Scriptura..

Nu se imparte deloc, fiecare e cu responsabilitatea lui.

Citat:
Mai sa fie! Protestantii au inventat lipsa de responsabilitate, ca pana la venirea lor, tot omul era responsabil, iar acum se duce lumea pe rapa din cauza lor. Chiar asa sa fie?
Nu chiar asa, iresponsabilitatea a fost introdusa oarecum de catolici cu indulgentele, ei au ridicat-o la un nivel superior.

Citat:
Sa nu le amestecam. Cei care nu isi bat capul deloc sunt catolicii, si m-am referit strict la cei din jurul meu. Ca pe forumul acesta de exemplu, sunt destui catolici foarte bine informati.
Si pana la urma care e ideea cu catolicii din jur tau ca sunt asa ignoranti si limitati cum zici?

Si de fapt si ortodocsi sunt destui ignoranti, si la noi, dar mai ales in tari ca Grecia unde nici macar o Biblie intreaga nu se gaseste de cumparat decat daca se bat manastirile in cautarea uneia! Romania este cunoscuta in mediul ortodox din afara ca fiind printre tarile cele mai religioase. Nu la fel sta treaba cu toate tarile ortodoxe.

Citat:
Protestantii insa sunt cunoscuti pentru zelul lor in studierea Bibliei si bravo lor! De aceea am avut multe de invatat de la ei, pentru ca erau aspecte din Biblie pe care nu le-am observat fiind concentrata doar pe cele indicate de ortodocsi. Si inca mai am multe de invatat de la ei.
Daca o studiaza nu inseamna ca musai o inteleg, mai ales cand pleaca in studierea ei de la premize gresite.

Aha, erai concentrata pe interpretarea ortodoxa si ti-ai mutat convingerile pe interpretarea protestanta.
Ce performanta spirituala deosebita!

Citat:
Sunt medic si stiu in ce consta diagnosticul de schizofrenie si cum se comporta un schizofren. Acel om are schizofrenie cu adevarat, si nu vreau sa dau aici detalii despre boala lui.
Esti medic psihiatru?
Daca nu, atunci e f. posibil sa te inseli atat in ceea ce priveste diagnosticul lui cat si al tau.

Citat:
Nici macar ceea ce mi s-a intamplat cand am ajuns credincioasa nu poate fi incadrat in asa ceva, in vremea aceea am ajuns la tot felul de medici si am relatat tot ceea ce simteam. Singurul lucru pe care l-au facut a fost sa imi dea calciu si vitamina D intravenos pentru crizele de spasm laringian, si ceva extract de plante sa dorm bine noaptea.
Deci te-ai dus la psihiatri, le spuneai ca stai de vorba cu Dumnezeu si ti-au dat calciu, vitamine si extract de plante..

No coment.

Citat:
Imi pare rau ca pariul vine de la diavol, ca daca nu, te-as fi facut sa simti ignoranta ta in materie de medicina
Serios? De unde certitudinea?
Ia sa vedem..

Citat:
Nu cartile feresc de cadere ci Domnul. Cine isi pune nadejdea in carte, pai cu cartea in mana poate cadea. Cine se uita tinta la Domnul fara sa mai caste ochii in stanga si in dreapta la valuri si vant (cum a facut Petru) este clar ca nu cade.
Depinde, fiecare poate fi foarte partinitor atunci cand se judeca pe sine si mai ales cand nu are nici un alt reper exterior, un judecator impartial, adica totul se intampla in capul lui, a se vedea subiectul "schizofrenia".