Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2011, 21:01:02
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Primul lucru care ar trebui sa-l invete un om care se intoarce cu fatza spre Dumnezeu este responsabiltatea
Culpabilizarea altora pentru greselile persoanele este semn ca nu sunteti mai departe decat erati atunci chiar daca va place sa credeti contrariul.
In primul rand ca in acel paragraf nu era vorba de nici o culpabilizare ci Catalin era cel care ma acuza ca eu nu vreau sa imi schimb ideile ci vreau sa aud de la altii doar ceea ce cred si eu, iar eu i-am aratat ca tocmai dimpotriva, eu mi-am schimbat ideile in timp, ascultandu-i si pe altii, mai ales pe catolici si protestanti, pentru ca la inceputuri eram cam ca si el. Nu este nici urma de culpabilizare. Ba chiar dimpotriva, Catalin este cel care nu isi schimba niciodata ideile convins fiind ca el zice ca sfintii si ca sinoadele si ca nu-i urma de greseala in ceea ce zice el. De aceea i-am cerut sa imi dea exemple concrete ca sa-i arat ca aplica total anapoda teoria si asta pentru ca eram sigura ca acele exemple le va da tocmai pentru ca am cazut in trecut exact in aceleasi capcane in care a cazut si el. El insa este cel care tot in ele a ramas, in timp ce eu m-am schimbat, si iata ca el ma acuza pe mine ca nu vreau sa invat nimic de la altii. Nici urma aici de lipsa de responsabilitate, ba dimpotriva, lipsa de responsabilitate este sa isi tina cineva ochii si urechile inchise in fata oricarei evidente.
Daca insa isi deschide ochii si urechile, poate cadea intr-adevar in capcane ca si cea de a pune pe seama diavolului operele lui Dumnezeu. Dupa parerea ta, unul care cade in capcana este singur responsabil de caderea lui. Iata insa ca Domnul are o alta parere, El a zis ca este vai de cel care ii inseala pe cei mici ai Lui, ca mai bine pentru ei ar fi sa isi puna o piatra de gat si stii continuarea. Responsabilitatea dupa cum vezi se imparte intre cel care cade si cel care il duce la cadere.

Citat:
Cunosti macar ce inseamna cuvantul "dogma"?
Ca mie mi se pare ca il invarti ca o bata pe deasupra capului avand impresia ca ai pus mana pe sabie.
Bine-nteles, exista peste tot dictionare, Dex-ul este chiar si on-line si are o gramada de definitii.
Iti scriu una dintre ele: "Învățătură, teză etc. fundamentală a unei religii, obligatorie pentru adepții ei, care nu poate fi supusă criticii și nu admite obiecții."
Ei, daca intrii pe site-ul Vaticanului ca sa vezi invataturile fundamentale ale Bisericii catolice, o sa gasesti pagini intregi, cu zecile, depinde de profunzimea la care vrei sa ajungi. Nici un catolic din cati cunosc nu s-a obosit vreodata sa le citeasca si sa le aprofundeze, ci au invatat doar ceea ce li s-a spus la orele de catechism cat au fost copiii, si asta le cam ajunge. Restul este pentru preoti, teologi etc, nu-si bat ei capul. Nu stau sa studieze de la cine purcede Duhul Sfant, daca purcederea este tot una cu trimiterea, nu stau sa scormoneasca daca intotdeauna dogma a fost cum zice biserica sau a fost cumva modificata, si apoi sa intre pe forumuri sa tot dezbata problema, sau sa isi bata capul daca daca purgatoriul exista ca poate biserica lor le spune prostii etc. Ei stiu ca trebuie sa creada in Iisus, in Sfanta Fecioara, in ceea ce le zice Biserica catolica si cu asta basta. Mai mult nu isi bat capul.

Citat:
Poate nu stii, dar si asta e o dogma, chiar printre primele.
De fapt a doua.
Pacat ca n-au aflat-o inca pe prima, as zice ca fara ea a doua e doar vorba in vant.
Iti place sa fii ironic cand nu ai argumente, pentru ca altfel ai inteles foarte bine la ce m-am referit, dar ti-am raspuns totusi.

Citat:
Crezul pe care il zic ei nu este "apostolic".
Este simbolul apostolilor de la Niceea, scris in anul 325. Pe acesta il spun ei in toate bisericile catolice in care am fost pana acum.

Citat:
Iar ignoranta nu e o masura a virtutii.
Depinde ce se hotaraste omul sa ignore.

Citat:
Apropo, cat ai fost "dogmatica"" ortodoxa ai auzit de "lene, ignoranta, uitare"?
Stii ce reprezinta?
Bine-nteles, ca toata lumea. Din fericire sunt dintre cei curiosi, foarte activi si cu memorie foarte buna.

Citat:
Lipsa de responsabilitate e o boala grea, si as putea spune chiar specifica protestantilor.
De unde rezulta? Din dogmele lor.
Mai sa fie! Protestantii au inventat lipsa de responsabilitate, ca pana la venirea lor, tot omul era responsabil, iar acum se duce lumea pe rapa din cauza lor. Chiar asa sa fie?

Citat:
Sau ai sa zici ca n-au dogme? Fii serioasa.

Pana si cel mai ignorant dintre ei, daca are boala "evanghelizarii" si da peste un ortodox se da de ceasul mortii sa-i impuieze capul cu stereotipurile, pardon, dogmele lor.
Sa nu le amestecam. Cei care nu isi bat capul deloc sunt catolicii, si m-am referit strict la cei din jurul meu. Ca pe forumul acesta de exemplu, sunt destui catolici foarte bine informati.
Si de fapt si ortodocsi sunt destui ignoranti, si la noi, dar mai ales in tari ca Grecia unde nici macar o Biblie intreaga nu se gaseste de cumparat decat daca se bat manastirile in cautarea uneia! Romania este cunoscuta in mediul ortodox din afara ca fiind printre tarile cele mai religioase. Nu la fel sta treaba cu toate tarile ortodoxe.
Protestantii insa sunt cunoscuti pentru zelul lor in studierea Bibliei si bravo lor! De aceea am avut multe de invatat de la ei, pentru ca erau aspecte din Biblie pe care nu le-am observat fiind concentrata doar pe cele indicate de ortodocsi. Si inca mai am multe de invatat de la ei.

Citat:
Sincer si fara suparare, tu te-ai dus sa vorbesti cu acelasi psihiatru si sa vezi daca nu primesti un verdict asemanator?
Sunt medic si stiu in ce consta diagnosticul de schizofrenie si cum se comporta un schizofren. Acel om are schizofrenie cu adevarat, si nu vreau sa dau aici detalii despre boala lui. Nici macar ceea ce mi s-a intamplat cand am ajuns credincioasa nu poate fi incadrat in asa ceva, in vremea aceea am ajuns la tot felul de medici si am relatat tot ceea ce simteam. Singurul lucru pe care l-au facut a fost sa imi dea calciu si vitamina D intravenos pentru crizele de spasm laringian, si ceva extract de plante sa dorm bine noaptea. Calciul l-am luat, plantele le-am aruncat la cos spre stupefactia mamei care mi-a zis: "Daca tu nu respecti tratamentul unui medic, cum atunci vrei sa te faci medic?" Eh, iata ca am ajuns medic si am inteles foarte bine cine este de fapt medicul si cum lucreaza El.

Citat:
Pe ce/cat punem pariu ca daca ai sa trimiti unui psihatru ceea ce ai scris pe aici, in acesta postare in special ai sa primesti si tu verdict de schizofrenie?
Imi pare rau ca pariul vine de la diavol, ca daca nu, te-as fi facut sa simti ignoranta ta in materie de medicina

Citat:
Nu vad, zise orbul cu pretentia ca sa-i fie luate cuvintele drept masura de intelepciune.
Pe asta nu o stiam. Dar poate fi intelepciune faptul de a nu vedea toate mizeriile umane.

Citat:
Ispite sunt multe iar cea mai frecventa pentru virtuosi este mandria (ceea ce nu inseamna ca daca esti mandra esti si virtuoasa).
Un om care traieste credinta ca la carte nu inseamna ca este ferit de cadere.
Nu cartile feresc de cadere ci Domnul. Cine isi pune nadejdea in carte, pai cu cartea in mana poate cadea. Cine se uita tinta la Domnul fara sa mai caste ochii in stanga si in dreapta la valuri si vant (cum a facut Petru) este clar ca nu cade.

Citat:
Si nici care o ia pe aratatura nu inseamna ca l-a prins pe Dumnezeu de un picior cum crezi (si faci) matale.
Eh, Dumnezeu nu se prinde de picior, ci vine de buna voie, Tatal si Fiul, la cei care au credinta si o pun in practica. Tot dintr-o "carte" luat

Citat:
Scriptura spune ca in paralel cu lucrarea lui Dumnezeu se desfasoara si o lucrare a inselarii iar diavolul prin acolitii sai este fara doar si poate activ.
Cunosti suficient Scriptura sa gasesti singura pasajele sau te ajut eu?

Cunosti pe "nebunii" care au zis acestea?
Cunosc si continuarea: cum trebuie procedat pentru a nu cadea in capcana. Dar se pare ca unii de pe aici au adormit inainte de a ajunge cu cititul pana la sfarsit

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10