View Single Post
Vechi 28.04.2011, 21:31:12
vinerea13 vinerea13 is offline
Banned

Data înregistrării: 01.04.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Ma bucur cand un neoprotestant vine pe un forum ortodox si doreste sa ii invete pe ortodocsi ce cred ei despre credinta lor, ca ortodocsii nu si-au inteles-o. Adica nu doar care e diferenta intre ortodoxie si cultul acela neoprotestant, ci chiar cum ar trebui sa creada un ortodox despre ortodoxie. Si mai gasetse pe altcineva de alta religie sau un ecumenist si ajunge sa spuna ca el e ortodox si intelege ce spune ortodoxia, nu ortodoxul. Scuzati malitiozitatea, dar am vazut ca aproape intotdeauna procedati asa.
Nu e doar malitiozitate. Sunt si interpretari deformate: unde ai vazut dumneata ca eu vreau sa-i invat pe ortodocsi credinta ortodoxa?
Eu am afirmat doar ca dumneata umbli cu doua masuri cand dai citate din sfinti sau din duhovnici.
Ii citati doar pe cei care sustin parerile dumneavoastra.

Asta am spus. Nu am dat nici o invatatura ortodocsilor.

Citat:
... neoprotestanti ecumenisti...
Am impresia ca termenul "ecumenist" este folosit ca un fel de "bau-bau" pentru speriat pruncii in credinta.
Cand ma numiti neoprotestant ecumenist imi puteti face un compliment sau aduce o jignire. Nu stiu ce ati intentionat.
Puteti defini un neoprotestant ecumenist? Cum arata el? Ce crede?

Daca un neoprotestant ecumenist este un crestin care iubeste intreaga Biserica a lui Hristos...multumesc pentru compliment.
Citat:
In schimb nici parintele Teofil nu pare a se referi la neoprotestanti, ci la catolici (si probabil monofiziti, protestanti).
Nu doar ca pare este sigur ca se refera si la neoprotestanti. El rapunde la o intrebare. Cititi intrebarea si va veti putea edifica.

Oricum, faptul ca un duvovnic ortodox recunoaste ca si crestinii protestanti il iubesc pe Dumnezeu nu are pentru mine valoare de adevar. Eu stiu deja asta. Afirmatiile pe care le face parintele Teofil ii fac cinste dumnealui. Ca om si ca slujitor al Bisericii.
Citat:
Pe cate un preot am mai auzit sa considere ca si catolicii ar fi apropiati de ortodoxie, dar pana acum n-am auzit un preot sa spuna asta despre neoprotestanti.
Asa cum spuneam mai sus, neoprotestantii nu au nevoie de recunoasterea preotilor ortodocsi.
Nici nu isi doresc sa fie aproape de ortodoxie in ceea ce priveste aspectul liturgic, manifestarile sau traditiile cultice.
Neoprotestantii isi doresc sa fie ortodocsi in doctrina. Adica sa aibe o invatatura apostolica luata din Sfintele Scripturi.
Sa o traiasca si apoi sa o prezinte intr-un mod relevant cultural.
Citat:
De multe ori in predica preotul vorbeste si despre neoprotestanti si intotdeauna acuzativ, majoritatea numind cultele lor secte.
Este rusinos si pentru un preot si pentru un pastor sa faca asa ceva.
La neoprotestanti predicatorii care nu sunt in stare sa pregateasca o hrana duhovniceasca plina de miez, vorbesc impotriva ortodocsilor. Altceva n-au ce spune. Probabil ca si la ortodocsi e la fel.
Citat:
Asta daca doriti sa vorbim despre ortodoxie, desi dvs. sunteti neoprotestant si nu aveti deloc aceleasi conceptii ca cele din ortodoxie.
Citesc cu interes multe postari de pe forum si am invatat multe lucruri noi si frumoase despre ortodoxie.
As dori sa vorbesc despre ortodoxie dar nu cu dumneavoastra ci cu cei care pot posta echilibrat si nepartinitor.