Cred ca ceea ce l-a deranjat pe Hristos a fost fatarnicia slugii si slava desarta a acestuia... faptul ca a iubit mai mult slava oamenilor decat slava lui Dumnezeu... Ajuns in postura de a confirma vorbele lui Hristos si a-l apara si a lua partea corectitudinii acesta face exact contrariul.. odinioara acestui individ ii servise ca ajutor, iar acum acesta ajuns in postura de a-l rasplati, rasplateste binele cu rau... Cel ce odinioara fusese vindecat si mangaiat de mana lui Hristos acum cu mana il loveste peste fata... Cel ce stia despre invatatura Mantuitorul nu spune 'stiu' ci da cu palma, deranjat de asteptarile lui Hristos de la el. De am vorbit rau spune, iar de nu, de ce ma lovesti? Adica acela nu l-a lovit fiindca era convins ca, Mantuitorul a zis ceva rau, ci din slava desarta, ca sa fie conform cu cei ce aveau slava acolo... Altadata cand Hristos era in slava acelasi individ era de partea Sa.. Acum cand Acesta nu a mai fost in slava a fost impotriva Lui.Tocmai asta l-a deranjat pe Hristos fatarnicia si incorectitudinea acestui individ, care pus in postura sa il marturiseasca pe Hristos se simte repugnat. Hristos la randul lui a fost repugnat si dezamagit de josnicia fiintei acestui individ.
|