View Single Post
Vechi 02.05.2011, 20:30:29
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Am dat citatul exact in care se spunea ca, in virtutea sfintelor canoane, luam aceasta hotarare. Sfintele canoane sunt cele date in link, mai important cel in care Sf. Vasile spune ca ereticii si schismaticii nu au Taine.
Singura problema este ca Sf. Vasile cel Mare nu vorbeste de catolicii de astazi. El a trait in sec. IV...nu cred ca este corect sa extrapolam ceea ce spunea el despre ereticii timpului sau...
In ziua de astazi, in BO de astazi, erezia nu este declarata la colt de strada de cine vrea, fie el si calugar la Mt. Athos, ci erezia ar trebui sa fie declarata de un sinod pan-ortodox, dupa indelung studiu si discutii, dupa cum se facea si in primul mileniu. Inca nu s-a intrunit nici un sinod PAN-ortodox care sa declare pe catolici eretici...sau care sa declare sf. taine ale BC drept inexistente.

Citat:
conomia sau pogoramantul e exact acelasi ca in primul mileniu, unde ereticii si schismaticii se rebotezau. Altii erau primiti doar prin Mirungere, iar altii prin pocainta. Aceste hotarari sunt in cadrul sinoadelor, aprobate chiar si de papi. Asadar practica e aceeasi in BO, nu a schimbat nimic de atunci, au aparut doar alti schismatici si eretici.
Cred ca mai corect este de spus ca BO nu are o politica uniforma in aceasta privinta, motivatia fiind cea pe care am scris-o mai sus, adica fiecare face cum crede ca e mai bine fiindca nu exista o regula...

Citat:
Daca imi spui prenumele o sa ma rog pentru tine.
:) Cristina. Doamne-ajuta!