View Single Post
Vechi 02.05.2011, 22:58:16
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Iubesc ortodoxia și cred și simt că ea păstrează întregul adevăr despre mântuire. Cred, de asemenea, că Biserica e plină de energiile dumnezeiești, pe care le împărtășește credincioșilor prin sfintele taine și prin toate binecuvântările. Nu cred că mai există vreo biserică în care să poți să te bucuri de o intimitate atât de mare cu Dumnezeu. Pe măsură ce au apărut sciziunile, depărtarea lor a fost tot mai mare.
Însă cred că toți ne aflăm într-o stare de relativitate în privința apropierii de Dumnezeu, chiar dacă suntem ortodocși. Unii sunt mai aproape de Dumnezeu (sfinții cel mai aproape), alții sunt mai departe, iar alții aleg singuri să stea chiar foarte departe, limitându-se la a-și boteza copiii și la celelalte obiceiuri, însă, uneori, chiar fără să creadă. Doar pentru că așa se obișnuiește.
În privința celorlalte confesiuni, m-am frământat destul de mult, mai ales că îmi iubesc bunicii și consider că au fost oameni cu o viață aleasă. Am ajuns să înțeleg că și celelalte confesiuni și chiar celelalte religii se împărtășesc în diferite măsuri din lumina lui Dumnezeu. Fiecare se împărtășește în măsura în care crede și din ceea ce crede. Adevărul este cel mărturisit de Biserica Ortodoxă. Dar câți dintre cei ce ne numim ortodocși cunoaștem acest adevăr în deplinătatea lui? Câți îl transpunem în viață? Or, eu cred că foarte importantă pentru Dumnezeu este și moralitatea vieții, adică împlinirea cuvintelor sale. De aceea, cred că nu vor fi lipsiți nici bunicii mei de Cel pe care L-au iubit. Observați, de altfel, că dacă în privința felului în care înțelegem mântuirea ne deosebim atât de mult și suntem gata chiar să „scoatem săbiile” pentru adevăr, atunci când vine vorba de datoriile creștinești, cu toții, indiferent de confesiune, înțelegem că trebuie să ne iubim aproapele, să îl ajutăm când este în nevoi, să ne jertfim, chiar, pentru el, fără a mai ține cont ce credință mărturisește. Prin urmare, aș spune că mintea ne separă iar inima ne unește. La omul sănătos duhovnicește, mintea este unită cu inima, însă noi suntem dezbinați înlăuntrul nostru. Nu voi putea niciodată să cred că un ortodox care trăiește ca un necredincios se va mântui iar un baptist care duce o viață de iubire și de jertfă pentru Dumnezeu și pentru cei din jurul său, va avea parte de iad. Nu într-un astfel de Dumnezeu cred.
Si bunicii dvs cred ca s-au mantuit. Asa cred eu. Multumesc de raspuns.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote