View Single Post
Vechi 03.05.2011, 12:20:47
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Adica de la prea mult studiu, asa-zisa imbinare intre ratiune si credinta, ai ajuns sa nu mai deosebesti adevarul.
Adica daca imbini doua dintre darurile pe care ti le-a dat Dumnezeu, mintea si credinta, si le folosesti, ajungi sa nu mai deosebesti adevarul? Dumnezeu nu ne da niciodata daruri care, folosite cum trebuie, ne duc la pierzare...

Citat:
A fi catolic inseamna a NU mai fi ortodox. Trist, dar adevarat.
A explicat Dl. Dragomir mai bine. Dimpotriva, a fi catolic inseamna a fi ortodox si mai mult...Nu mi s-a cerut sa renunt la nimic din ceea ce fac ca si ortodox, de exemplu. Dar acum pot sa citesc si Acatistul Maicii Domnului, si sa recit rozariul in romaneste sau latineste sau chiar olandeza, pot sa ascult si Byzantion si Palestrina si Bach, pot sa citesc si pe Sf. Ioan Hrisostomul si pe Sf. Augustin, pot sa imi fac semnul sfintei cruci si de la stanga si de la dreapta, pot sa am pe acelasi perete si icoane in cel mai pur stil bizantin si cel mai latinesc crucifix, fara sa imi spuna careva ca ma indepartez de "traditia stramoseasca"... sau ceva de genul "ce fel de catolic esti tu daca citesti din Ioan Hrisostomul, cand ar trebui sa citesti numai Thomas Aquinas!" Citesc si...si. Si sf. parinti orientali, dar si cei occidentali. Scrierile lui Franciscus de Sales mi-au fost de real folos in viata de zi cu zi. Jesu Dulcis Memoria (melodie, cu versuri scrise de Bernard de Clairvaux, imi mangaie sufletul. La fel cum nu ma satur sa ascult Ingerul a strigat. Si mai mult decat toate, pot sa ma bucur din tot sufletul ca Benedict XVI, urmasul Sf. Petru si piatra pe care sta unitatea si Biserica lui Hristos, este si al meu parinte...si dupa cum spune Sf. Scriptura, dupa fructe ii veti cunoaste, vocea episcopului de la Roma este, pana in ziua de azi, si va fi, cea mai respectata si cea mai ascultata voce a vreunui crestin din toate timpurile si de pe toate continentele.

Citat:
PS : mi-a sarit in ochi cu ceva timp in urma noua ta semnatura si chiar ma gandeam ca ce mai ortodox e asta care-si "trage" semnatura din Fer. Augustin. Acum deci s-a dat arama pe fata. Si cum a zis si Anca, au mai fost si alte indicii ca ceva nu e in regula, tu planuiai mai de mult renuntarea la ortodoxie. Desi nu te cunosc personal, acest happening m-a intristat foarte tare.
Imi pare rau ca te-am intristat. Ai citit vreodata ceva din Sf. Augustin? Nu? A aparut la sfaritul anului trecut o editie minunata a Confesiunilor lui, la editura Nemira, traducere foarte buna, cu foarte, foarte multe explicatii si notatii. O placere de a o citi. Si: Fericitul Augustin a fost Sfantul Augustin in BO pana pe la sfarsitul sec. XiX, inceputul secolului XX. Anastasie Crimca, sfant in calendarul roman-ortodox din sec. XVII, il numeste pe Augustin sfant, nu fericit. La fel cum imaculata (neprihanita) zamislire a Sf. Fecioare Maria, ca si purgatoriul, de altfel, era marturisita de multi ortodocsi fara probleme pana pe la mijlocul sec. XIX.

Citat:
tu planuiai mai de mult renuntarea la ortodoxie.
O decizie de asemenea importanta nu se ia fara rugaciune si cercetare, si nu se ia la inspiratia momentului.