Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.05.2011, 22:25:50
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
C
Mirela, de exemplu o intreaba in 2011pe Noesis de cand e catolica, iar Noesis ii raspunde in 2008. Ciudat, nu numai ca o ortodoxa a trecut la catolicism ci si faptul ca raspunsul ei a fost dat cu 3 ani inainte de intrebarea pusa de Mirela. Cred ca s-a dat lumea cu fundul in sus, cum se spune!
Multumim Noesisei ca ne-a anuntat si pe noi de schimbare. Si Mirelei, ca a pus intrebarea.
Draga Miha, cred ai fost atat de surprinsa de discutie, incat n-ai observat ca atunci cand te-ai uitat in dreapta sa vezi daca scrie "catolic" la Noessisa, ai vazut si anul 2008(anul inregistrarii ei pe site) , ramanand cu impresia ca raspunsul a fost dat in acel an.Verifica si ai sa vezi ca raspunsul apare in 2011!
Reply With Quote
Vechi 02.05.2011, 22:26:30
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Ce se intampla cu postarile de pe acest topic? Sunt intercalate postari din 20011 cu cele din 2007 si 2008.
Mirela, de exemplu o intreaba in 2011pe Noesis de cand e catolica, iar Noesis ii raspunde in 2008. Ciudat, nu numai ca o ortodoxa a trecut la catolicism ci si faptul ca raspunsul ei a fost dat cu 3 ani inainte de intrebarea pusa de Mirela. Cred ca s-a dat lumea cu fundul in sus, cum se spune!
Multumim Noesisei ca ne-a anuntat si pe noi de schimbare. Si Mirelei, ca a pus intrebarea.
Cred ca te uiti la data inregistrarii lor pe forum, nu la data postarii.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2011, 22:45:25
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Schimbarea oficial nu se va intampla decat peste cateva saptamani. De ceva timp nu mai aveam nimic scris in dreptul religiei, initial vroiam sa astept sa fac schimbarea pe forum pana de Pogorarea Sf. Duh (cand voi face in mod oficial profesiunea de credinta in BC), dar pana la urma cererea de intrare in BC am scris-o si semnat-o acum aproape o luna, a fost acceptata de episcop, deci... Tot ce pot spune este: Aleluia! :)
Vechi 02.05.2011, 23:23:26
Miha-anca
Guest

Implicit

Va multumesc ca m-ati luminat! Acum inteleg.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2011, 23:29:31
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Schimbarea oficial nu se va intampla decat peste cateva saptamani. De ceva timp nu mai aveam nimic scris in dreptul religiei, initial vroiam sa astept sa fac schimbarea pe forum pana de Pogorarea Sf. Duh (cand voi face in mod oficial profesiunea de credinta in BC), dar pana la urma cererea de intrare in BC am scris-o si semnat-o acum aproape o luna, a fost acceptata de episcop, deci... Tot ce pot spune este: Aleluia! :)
Presupun ca ai domiciliul in strainatate si de aceea poti intra in BC. Daca erai in Romania, deveneai automat membra a Bisericii Greco-Catolice. Am citit acest lucru pe forumul catolic. Au fost cazuri, in care sotia era catolica, iar sotul, fost ortodox, a devenit greco-catolic.

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Draga Miha, cred ai fost atat de surprinsa de discutie, incat n-ai observat ca atunci cand te-ai uitat in dreapta sa vezi daca scrie "catolic" la Noessisa, ai vazut si anul 2008(anul inregistrarii ei pe site) , ramanand cu impresia ca raspunsul a fost dat in acel an.Verifica si ai sa vezi ca raspunsul apare in 2011!
Cred ca am cazut prada unei naluciri; altfel nu se explica.
Cele discutate nu m-au surprins, caci era de asteptat sa se intample acest lucru.
Dar multumesc de atentionare, draga Melissa.

Last edited by Miha-anca; 02.05.2011 at 23:41:16.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2011, 23:40:04
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Implicit

Citat:
Presupun ca ai domiciliul in strainatate si de aceea poti intra in BC. Daca erai in Romania, deveneai automat membra a Bisericii Greco-Catolice. Am citit acest lucru pe forumul catolic. Au fost cazuri, in care sotia era catolica, iar sotul, fost ortodox, a devenit greco-catolic.
Oricine poate deveni catolic. Biserica Catolica este deschisa pentru orice muritor de pe pamant. Intrebarea este daca devii romano-catolic, greco-catolic, sau alt fel de catolic. Dat fiind ca nu exista parohie greco-catolica in Olanda, ca locuiesc in Olanda, da, voi fi inscrisa intr-o parohie romano-catolica, deci devin romano-catolica. Dar greco-catolicii sunt la fel de catolici si membri ai BC ca si romano-catolicii, doar ca de rit bizantin.
Vechi 03.05.2011, 01:37:22
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Oricine poate deveni catolic. Biserica Catolica este deschisa pentru orice muritor de pe pamant. Intrebarea este daca devii romano-catolic, greco-catolic, sau alt fel de catolic. Dat fiind ca nu exista parohie greco-catolica in Olanda, ca locuiesc in Olanda, da, voi fi inscrisa intr-o parohie romano-catolica, deci devin romano-catolica. Dar greco-catolicii sunt la fel de catolici si membri ai BC ca si romano-catolicii, doar ca de rit bizantin.
Altceva am citit eu pe forumul catolic din Romania; dar asta nu face obiectul discutiei noastre. Ai avut cu siguranta motivele talepe care le acceptam ca exista si nu e cazul sa mai comentam hotararea pe care ai luat-o.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2011, 07:40:21
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
:) Cum adica e de vina scolastica??

Ca veni vorba, bunica nu avea multe cuvinte de lauda la adresa ragatenilor. La adresa "nemtilor," da.

Si nu, a fi ortodox nu inseamna a fi anti-catolic.
Adica de la prea mult studiu, asa-zisa imbinare intre ratiune si credinta, ai ajuns sa nu mai deosebesti adevarul.

Mda, eu una am ceva sange nemtesc in vine, dar asta nu ma face sa ma simt mai bine.

A fi catolic inseamna a NU mai fi ortodox. Trist, dar adevarat.

PS : mi-a sarit in ochi cu ceva timp in urma noua ta semnatura si chiar ma gandeam ca ce mai ortodox e asta care-si "trage" semnatura din Fer. Augustin. Acum deci s-a dat arama pe fata. Si cum a zis si Anca, au mai fost si alte indicii ca ceva nu e in regula, tu planuiai mai de mult renuntarea la ortodoxie. Desi nu te cunosc personal, acest happening m-a intristat foarte tare.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2011, 07:59:28
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciradu Vezi mesajul
Adevărat a înviat!
Nu știu cât a reușit părintele să strângă până acum, însă era optimist că până la sfârșitul anului va putea cumpăra clopotul. Dacă va fi cazul, voi mai lansa un anunț. Mulțumiri
Ma bucur sa aud asta. Doamne ajuta! si iertare ca v-am acaparat topicul cu mica noastra discutie despre Noesis.

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Aflam si raspunsul exact la intrebarea daca un ortodox trebuie sa mearga intr-o biserica catolica. Evident ca nu, mai ales in timpul unei slujbe catolice. Cel mult sa o viziteze. Pentru ca duhul in care se roaga cei de acolo il face pe acela sa se apropie tot mai mult de catolicism, chiar daca la inceput nu avea deloc aceasta intentie.
Bine zici, Catalin. Desi, dupa mine, nici de vizitat nu-s bune, ca doar nu sunt muzee sau obiective turistice. Sau n-ar trebui sa fie.

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
mirela draga nu te mira, pe cei ce nu au statornicie[intemeiere in credinta]ii paste ratacirea care imbraca mai multe forme: sectara, atee,catolica etc.si acuma fiind vremurile din urma ratacirea creata de inselatorul veacului acestuia va fi mare, fiind-ca timpul este scurtat de Domnul.cele doua biserici surori hm...
Domnul Hristos cel Inviat sa te binecuvinteze.

Doamne intareste sfinta credinta a dreptmaritorilor crestini si sfinta biserica ta o pazeste in viacul viacului.Amin.
Multumesc Alin pentru tot ce ai scris. Sa-ti dea Dumnezeu sanatate, mi-ai inseninat un pic ziua. Chiar am pus la suflet tradarea asta a lui Noesis, cum a zis si Cristi.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2011, 07:59:59
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
A fi catolic inseamna a NU mai fi ortodox. Trist, dar adevarat.
Dimpotriva, a fi in comuniune cu urmasul lui Petru inseamna a fi in intregime ortodox.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este sfatul tau pentru mine,pentru ceilalti,pentru toti forumistii? tigerAvalo9 Generalitati 84 05.09.2011 08:32:49
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Grup de rugaciune pentru neputintele noastre si pentru tara. dorinastoica14 Rugaciuni 186 29.09.2010 22:45:09
O intrebare pentru teologi sau pentru cei care cunosc Delirul Generalitati 7 21.02.2010 19:51:02