Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Stai putin, dar ortodocsii nu (ar trebui) sa conversteasca si ei?? Parca asa stiam eu ca a spus Domnul, mergeti si botezati, etc...Eu asa stiu, daca stii Adevarul, sau de fapt orice adevar, incerci sa il dai si celorlalti, nu? Sau daca stii ca sunt prajituri foarte bune la un magazin din cartierul X, nu le spui prietenilor tai, ci tii pentru tine?
In ceea ce ma priveste, nu s-a dus nici un fel de actiune coordonata din partea BC de a fi convertita, nu mi s-a spus niciodata: vezi ca ar fi bine sa fii catolica. De abia acum, dupa oho timp in care mi-am exprimat dorinta de a deveni catolica mi-a dar preotul o carte sa citesc, in care, printre altele, se vorbeste si despre "greselile grecilor" sau, citez si traduc "acelor crestini din est care se numesc pe ei insisi ortodocsi" 
|
Desigur, daca acesta ar fi adevarul, dar nu e. Si apoi ma refeream la convertirea ortodocsilor de pe un forum ortodox, care mi se pare putin ciudata.
Asa se intampla daca cineva nu stie aproape nimic despre ortodoxie si citeste altceva care spune altceva. ce citeste prima data crede ca e adevarul. Altii au devenit budisti sau yogini facand asa.
P.S. Am citit gresit, tu spuneai de ortodocsi care ar trebui sa converteasca, nu sa fie convertiti. Am dat niste explicatii in alt mesaj legat de convertire.
Iar preotul catolic ti-a dat o carte cu intentia evidenta de a te converti. Singura problema e ca era neadevarata, dar cum tu nu stiai prea multe de ortodoxie (sau nu ai dorit sa stii) ai crezut ce ai citit prima data. Pentru ca aflam cam ceea ce dorim sa aflam, nu ceea ce e adevarat neaparat. Adica o persoana pasionata de paranormal e interesata si receptiva doar de aceste lucruri ( ca sa dau un exemplu).