Citat:
În prealabil postat de catalin2
Si intuiam bine ca si catolicii, la fel ca neoprotestantii, incearca de fapt sa converteasca, iar partea cu ortodocsii si catolicii sunt la fel e un fel de praf in ochi pentru cei care nu inteleg prea multe din ortodoxie si pot fi convertiti? De ce sa nu fie convertiti mai mult neoprotestanti, nu ortodocsi?
|
Stai putin, dar ortodocsii nu (ar trebui) sa conversteasca si ei?? Parca asa stiam eu ca a spus Domnul, mergeti si botezati, etc...Eu asa stiu, daca stii Adevarul, sau de fapt orice adevar, incerci sa il dai si celorlalti, nu? Sau daca stii ca sunt prajituri foarte bune la un magazin din cartierul X, nu le spui prietenilor tai, ci tii pentru tine?
In ceea ce ma priveste, nu s-a dus nici un fel de actiune coordonata din partea BC de a fi convertita, nu mi s-a spus niciodata: vezi ca ar fi bine sa fii catolica. De abia acum, dupa oho timp in care mi-am exprimat dorinta de a deveni catolica mi-a dar preotul o carte sa citesc, in care, printre altele, se vorbeste si despre "greselile grecilor" sau, citez si traduc "acelor crestini din est care se numesc pe ei insisi ortodocsi"