View Single Post
Vechi 04.05.2011, 07:08:23
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit o ultima opinie pe tema asta

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Pai daca nu poti sa intri in rai datorita pacatului original....cum anume ar fi putut sa fie Sf. Fecioara "plina de har?" Ergo.......Aceasta este doar un rezumat, foarte pe scurt, al rationamentului si cercetarii mele. ....

De ce sa ii mai schimbe numele daca nu avea de gand decat sa ii dea un fel de autoritate onorifica, care s-a si pierdut o data cu moartea lui Petru? Si daca intr-adevar Petru este piatra pe care Hristos a zidit Biserica Sa, si daca Petru a fost si este pastorul mielusielor Lui....adica a primit intr-adevar o misiune demna de a i se fi schimbat numele de catre Dumnezeu Insusi...? La fel, imnografia ortodoxa il numeste pe Petru "verhovnicul apostolilor." Cuvantul verhovnic inseamna "intai-statator"...Daca papa este episcopul Romei (cei care spun ca episcopul Romei nu este urmasul lui Petru sunt doar protestantii), si daca episcopul Romei este urmasul lui Petru....

Am obosit ca sa mai scriu si despre purgatoriu...sau despre altele...

BTW -- nu doresc contra-argumente la ce am scris mai sus. Le stiu, le-am citit, nu am fost convinsa.

De asemenea, nu am deschis acest fir ca sa cer, intr-un fel sau altul, ca cineva sa ma convinga sa nu fac pasul pe care il voi face in curand.
Sincer, eu cred ca nici Sfanta Treime nu o intelegi. Degeaba ai tot despicat firul in patru si ai rationat incolo si incoace. You are back to square one, sau mai rau. Pacat, sa vezi ce face nepriceperea din cei care teologhisesc pe cont propriu. Banuiesc ca nu i-ai impartasit toata argumentatia asta si duhovnicului tau ortodox, ca apoi sa-i ceri binecuvantare sa te rupi de biserica ortodoxa si sa treci la catolici.

Btw, neinspirat titlul ales, asta cu "bing-bang-ul". Ca si decizia pe care o ilustreaza, de altfel.
Iar daca vrei sa fii fair play pana la capat ar trebui sa te muti, cu arme si bagaje, pe un forum catolic.

Last edited by mirela.t; 04.05.2011 at 07:14:01.