Citat:
În prealabil postat de AlinB
Asistand la toata argumentatia asta un romano-catolic poate ar trebui sa-si puna intrebari mai grave cum ar fi: sunt ortodocsi care se convertesc la catolicism din alte motive cum ca "unde e bine acolo e tara" si "unde e painea (euharistica la indemana) acolo e tara (confesiunea)"?
|
Daca Piinea Euharistica se afla in multe locuri din aceasta lume este pentru ca crestinii catolici au luat foarte in serios indemnul Lui Isus: au raspindit evanghelia la toate neamurile. Ultimile cuvinte ale Domnului nostru Isus Cristos, adresate ucenicilor, inainte de Inaltarea Lui la cer, acestea au fost: sa mearga si sa propovaduiasca Evanghelia la toata faptura (toate cele 4 Evanghelii mentioneaza acest lucru). Deci, crestinii catolici au respectat Cuvintul Domnului, iar cei care lucreaza sub Harul Domnului lasa urme si roade; printre aceste roade se numara si convertirile. Iar aici ma refer si la convertirea mea (chiar daca m-am nascut catolica!). Iata cite mii de catolici s-au sacrificat pentru mine personal. Pentru ca m-au iubit inainte de a ma naste eu (construind biserici, renuntind la ei insisi pentru a deveni preoti, convertind oameni care traiau in locuri uitate de lume!) Si m-au iubit pentru ca L-au iubit pe Dumnezeu.
Si e adevarat: acolo unde e Piinea Euharistica e si Tara mea (locul in care vreau sa traiesc). Sau, cu alte cuvinte, printre putinele lucruri indispensabile in viata se afla si acesta :Sfinta Euharistie (multi dintre cei care se roaga "piinea noastra cea de toate zilele..."-se gindesc la Piinea Euharistica)