![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. Biserica nu e a mea, e a lui Hristos. 2. Credinta nu se "ia", se imparte dar de luat sunt si care sa o vrea sa o ia daca este autentica :) Citat:
Sigur ca-i respectam alegerea, nimeni nu incearca sa o aduca cu forta inapoi dar stii cum e, au fost pe aici prilejuri chiar mai minore pentru a declansa un razbel teologic :)) Citat:
Citat:
Tu ai de ce sa zici "doamne ajuta" ca doar o venit cu un pas mai aproape de protestantismul tau :D Stai sa vezi peste cativa ani, daca nu o sa mai ramana pe o raza de 100km pe langa ea nici o biserica catolica ci doar adunari protestanta ce o sa ne povesteasca Noesiaa despre noua convertire la ..ghici ciuperca! :)) |
|
|||
|
|||
![]()
Pai asta e problema mai AlinB "robul lui Dumnezeu" tu nu esti nici chemat nici ales!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca oamenii, atunci cind il cauta pe Dumnezeu, sint sinceri in cautarea lor si nu cred ca isi au locul aici nici ironia si nici bascalia. O asmenea alegere ar trebui sa ne puna pe ginduri si pe noi, crestinii catolici si pe dumneavoastra, crestinii ortodocsi. Eu, ca si persoana care cred ca credinta mea, cea catolica, e adevarata si mintuitoare, ma intreb: oare eu, prin viata mea de zi cu zi, il marturisesc pe Domnul nostru Isus Cristos cu asemenea tarie incit cei care ma vad se intorc la Dumnezeu? Oare am eu o traire a credintei astfel incit sa-i convertesc pe altii (chiar fara a vorbi)? Iar dumneavoastra, crestinii ortodocsi, ar trebui sa va intrebati unde ati gresit de aleg unii sa paraseasca credinta dumneavoastra?
|
|
|||
|
|||
![]()
Mda, Alin, deci tocmai ai mai dat un exemplu de vorbe grele. Daca nu le mai discerni ai o problema.
Spuneai ca nu ai ce solutii sa-i oferi. Atunci, daca nu poti ajuta, fa macar lumii un serviciu si taci. Caci daca nu ajuti incurci. Si nimeni nu are nevoie de alte incurcaturi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La romano-catolicism am fost si ales si chemat dar nu m-am dus. :) |
|
|||
|
|||
![]()
Hehe..eu as fi intrebat contextul care a determinat-o sa faca aceasta afirmatie, partial as fi putut sa-i dau dreptate (daca ar fi unele situatii care le stiu) dar nu si pentru ura si orbirea care o face sa generalizeze nepermis si sa se auto-indreptatesca cand de fapt este evident ca nu e cu nimic mai buna ca cei pe care ii critica.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred ca e un caz singular, depinde cum intelegi dragostea daca e un fel de atasament afectiv circumstantial si prezent atunci cand era facil sa fii ortodox(a) atunci aia te afli pe un drum gresit. Dragoste fata de ceea ce este drept si bun este atunci cand e mai usor sa faci o alegere gresita o faci pe cea corecta, nu facand alegerea gresita si justificandu-o cu greselile altora. Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca eu mint pe cineva si pe urma, dupa ce mi-am insusit roadele minciunii recunosc ca am mintit, inseamna ca sunt o persoana virtuoasa sau pe un drum bun? Asistand la toata argumentatia asta un romano-catolic poate ar trebui sa-si puna intrebari mai grave cum ar fi: sunt ortodocsi care se convertesc la catolicism din alte motive cum ca "unde e bine acolo e tara" si "unde e painea (euharistica la indemana) acolo e tara (confesiunea)"? Eu ca si ortodox am vazut destule motive ridicole si superficiale pentru a parasi ortodoxia ca sa nu ma mai mire nimic si din toate explicatiile Noesiei, regretabil, dar n-am vazut nimic in plus. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 | myself00 | Generalitati | 1 | 03.01.2013 21:37:21 |
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 59 | 27.11.2012 12:25:23 |
Viteza forumului | sophia | Reguli generale de utilizare a forumului | 4 | 02.08.2012 14:03:02 |
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 15 | 09.01.2011 17:42:36 |
Trapeza - locul unde hrana devine rugaciune | adrian35 | Intrebari utilizatori | 8 | 07.05.2010 18:36:35 |
|