Citat:
În prealabil postat de Doriana
Depinde. Daca ar trece pentru ca L-a gasit pe Hristos nu as zice nimic rau. Sunt destule persoane fara Hristos si in religia mea.
|
Chiar credeti ca este acelasi Hristos?
Si se distreaza creand confesiuni peste confesiuni si dand revelatii particulare care se bat cap in cap de la o cofensiune la alta?
Sa fim seriosi.
Citat:
Insa mi-ar parea rau pentru ea dintr-un anumit motiv: mai-marii religiilor, dupa ce Il fac pe Hristos cunoscut unor oameni, au prostul obicei sa treaca la indoctrinarea lor.
|
Nu exista asa ceva "mai marii religiilor" :)
Poate doar la Romano-Catolici, ei se mandresc cu asta.
Si la budistii tibetani parca (Dalai Lama)
In rest sunt oameni si oameni.
Citat:
Asta fac si preotii vostri, si fratii nostri. Si murdaresc astfel sufletul unui copil nou-nascut.
|
Concret, cum?
Intorc ideea pe toate partile si nu vad lucrul asta ca fiind posibil.
La un adult da, ca el are si discernamant, dar nou-nascutul?
Citat:
Insa, daca a trecut din alte motive decat dupa Hristos, normal ca nu m-as bucura. Insa i-as respeta alegerea.
|
Si daca ai sti ca Hristos este un pretext si restul motivelor ar tine sa zicem de comoditatea spirituala (cea mai apropiata congregatie protestanta e la cateva sute de km iar cea ortodoxa este peste drum), te-ai obosi sa-i arati ca ai observat lucrul asta si sa incerci sa o faci sa il constientizeze?
Citat:
Fiecare gaseste ce cauta. Mi-e greu insa sa cred scenariul cum ca as putea avea o asemenea persoana in cercul de prieteni. :))
|
Ei vezi, obisnuieste-te cu idea din timp. :)