Citat:
În prealabil postat de AlinB
Fara suparare, dvs. chiar va inchipuiti ca toti de pe toate continentele se vor inghesui sa se faca romano-catolici?
Va inchipuiti asta in mod serios?
Inca inainte de Vatican II BRC a simtit cum incepe sa-i fuga pamantul de sub picioare, toate inovatiile introduse atunci s-au dovedit o tragica greseala, catedralele occidentale tot mai goale, citeam undeva ca in Olanda parca bisericile RC au ajuns sa se inchida si mai rau sa fie vandute..
|
Avind in vedere ca in acest moment cei mai multi oameni de pe planeta cred in acesta Biserica, eu, ca si catolica, imi imaginez ca daca unirea se va face vreodata, ea se va face in jurul Bisericii Catolice. Eu chiar cred asta.
Deasemenea, v-as sugera ca sa vedeti si paiele din ochii dumneavoastra. Chiar vi se pare ca bisericile dumneavoastra sint pline? Cam citi credinciosi ortodocsi merg la biserica, duminica de duminica, slujba intreaga? Citi au mers de Paste la toata slujba, nu doar sa ia lumina? Din toti ortodocsii pe care ii cunosc (unii dintre ei ultraortodocsi), doar unul care face acest lucru. Mi se pare ca si noi si dumneavoastra sintem slujitori ai aceluiasi Domn. Si pamintul asta ar fi mai bun si daca noi am fi slujitori mai buni.