Citat:
În prealabil postat de AlinB
Da, ai propriul adevar - ca toata lumea greseste si nimeni nu are dreptate, nu exista adevar de credinta universal valid iar Biserica lui Hristos nu exista fizic intr-o forma identificabila ci formata din indivizi impartasind conceptii contradictorii despre invatatura crestina, iar cine nu adera la aceasta perspectiva este "indoctrinat".
|
...mmm...mai putin ultima propozitie si primele. Asta nu ma face detinatoarea Adevarului. Am niste conceptii. Mai am si altele: stiu ca pamantul se invarte in jurul soarelui, ca oamenii sunt mamifere bipede si ca apa poate atinge trei stari de agregare la 0 grade. Stiu ca daca ma imbrac subtire iarna racesc si daca rup o floare ea moare. Aceste idei ma definesc pe mine ca fiinta. Dar nu voi pretinde niciodata ca sunt singura care stiu adevarul absolut si ca restul sunt eretici. Asta ma deosebeste de tine.

Tu nu ai libertatea de a fi tu insuti, acceptand ca esti om limitat care nu stie chiar totul. Te urmareste stresul adevarului absolut. Iar adevarul absolut este o persoana, nu o suma de idei care oricum nu pot incapea in mintiuca ta. In stilul asta nu vei putea fi niciodata liber pentru ca iubesti prea mult ceea ce te leaga.
Citat:
Ai propriul tau adevar - cine nu il accepta este "indoctrinat".
|
Deloc. Numai unii sunt indocrinati. Altii nu il accepta pentru ca pur si simplu nu ii intereseaza.
Citat:
Faptul ca numesti "indoctrinati" celor care iti spun ca esti eretica..inseamna ca stii mai multe ca ei sau esti mai aproape de adevar?
|
Esti atat de grabit in a combate incat nu mai citesti ce sriu altii. E obositor sa discuti in felul asta. Daca tot ma obosesc sa scriu oboseste-te si tu sa citesti.
Nu am spus ca cei ce imi spun mie eretica sunt indoctrinati. Eretica imi spun numai cei de pe forumurile ortodoxe. Nu imi place, inchid pagina. Oricum, nici un ortodox nu a avut curajul sa-mi spuna in fata asta; sub protectia anonimatului is toti curajosi.
Indoctrinati sunt cei care au fost pur si simplu indoctrinati. Cei care, pe langa Evanghelie , au primit si alte "bonusuri". Asta este realitatea, chiar daca iti convine chiar daca nu. Toti cei din exterior vad asta, numai cei in cauza nu.