Citat:
În prealabil postat de AlinB
Daca ati fi avut parohie ortodoxa peste drum, preotul nu v-ar fi cerut cotizatii, ati mai fi frecventat biserici romano-catolice?
Ati mai fi renuntat la ortodoxie in favoarea romano-catolicismului?
|
Asta spuneti dumneavoastra. Parerea mea este ca nu am renuntat la ortodoxie, ci am implint-o. Da, de acum sa vedem si alte rosii aruncate in directia mea. :)
Cred ca daca spuneam ca devin budista sau musulmana cam tot acelasi tradament primeam din partea dumneavoastra.
Chiar nu va puteti inchipui ca cineva poate sa faca o alegere, in deplinatata cunsotintei de cauza, cu sinceritate, dupa o perioada de reflectie, nu din imposibilitatea de a face altceva, fara a fi un ignorant?
Citat:
Ganditi-va ce decizie ati fi luat daca o biserica ortodoxa v-ar fi fost mai accesibila.
|
Sa repet a 10-a oara: n-are nici o legatura?
Citat:
La ora actuala daca ar trebui sa va intoarceti in tara, intr-un orasel cu biserica ortodoxa la doi pasi de cea romano-catolica, ati prefera sa frecventa in continuare missa catolica?
|
De ce nu??? Sa nu mai spune, o, oroare, ca as putea sa merg la amandoua. :D (Sigur, atata timp cat am grija sambata seara sa merg la cea catolica). :D
Citat:
Cand ati luat decizia asta, ati fost macar pentru ultima data intr-o biserica ortodoxa, sa va rugati sincer, ca un om care nu stie nimic si doreste un raspuns, timp de o Liturghie macar, sa va spuna Dumnezeu daca faceti bine?
Faceti asta, si daca plecati cu sufletul impacat de acolo, atunci poate ca totul este in regula si este voia lui Dumnezeu sa treceti prin asta.
|
Ultima data am fost intr-o biserica ortodoxa in ianuarie cand am fost acasa. Sigur ca am fost la Sf. Liturghie. Sigur ca m-am rugat.
Dar am impresia ca ne invartim in cerc. Eu nu am intentia nici obligatia sa aduc justificari exhaustive nimanui. Nu am nici un interes sa va conving de nimic. Si nici dumneavoastra nu ma convingeti de nimic. Deci....