![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
PS Probabil o sa-mi spuneti, ca toti ceilalti:eu doar va spun "adevarul"; ca si cum "a spune" nu contine in sine si atributul "a judeca". Daca ati constat ca noi, crestinii catolici ne scaldam in pacat, va sugerez sa urmati calea pe care ne-a indict-o Domnul nostru Isus Cristos :rugati-va pentru pacatosi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Icoanele nu sunt talismane iar crestinismul ortodox nu se sustine doar cu botezul, icoane in casa, putina rugaciune particulara si participare sporadica ani de-a randul la Sfintele Taine fara vreun motiv binecuvantat, dupa lectia care chiar tu ne-ai servit-o. La fel si cu cotizatia, desi simbolica practic, este practic o declaratie de implicare in ortodoxie, cine e atat de zgarcit incat sa faca scandal ca i se cere 100E pe an, de fapt si de drept nu vrea sa aiba nici o legatura cu Biserica in afara unei necesitati de moment. Pai de ce sa dau 100E pentru un botez cand pe urma nu o sa mai am nevoie cu anii poate, de preot. Asadar, nu eu sunt zgarcit, nu eu sunt un fals crestin ortodox, preotul e hain si consiliul parohial e compus din hapsani. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oare cate alte lucruri pe care a cheltuit mai mult de 300$ intr-un an au fost mai importante decat asta? Poate a fost mai bine asa, daca l-ar fi botezat pe gratis s-ar fi culcat pe o ureche multumita ca el e crestin, ea e crestina..ne vedem data viitoare la biserica cand il cununam. Crezi ca daca nu i s-ar fi cerut nimic, ar fi fost mai tarziu convinsa sa frecventeze biserica? Macar asa, de fiecare data cand o sa-si aduca aminte ca nu e botezat eventual o sa vada mai tarziu roadele credintei ei ca parinte, o sa-si puna poate niste intrebari. Last edited by AlinB; 06.05.2011 at 11:52:53. |
|
||||
|
||||
![]()
Sigur. Predica din duminicile trecute. Diplomele de cetatean de onoare, etc. ale preotului paroh inca nu le-am vazut postate nicaieri. :D
„Mare ești tu, Doamne, și preavrednic de laudă (…) Căci pentru tine ne‑ai creat și neliniștită este inima noastră până sa-si afle odihna in tine.” (Sfântul Augustin). Last edited by Noesisaa; 06.05.2011 at 12:03:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In acest punct n-ati ajuns printr-o interventie divina, ci prin decizia de a parasi tara, stiind ce va inseamna asta dpdv spiritual, decizia de a depinde mai mult de circumstante (stiu, credeti ca n-ati avut de ales) pentru a tine legatura spirituala cu ortodoxia, etc. Dar toate aceste alegeri preferati sa nu le vedeti, pentru ca lucrurile se complica, nu-i asa? Citat:
Omul sfinteste locul dar il si impute. Daca alegi sa te rupi de biserica si sa traiesti printre oameni certati cu Dumnezeu din considerente materiale, sa ai totusi access la o biserica dar sa refuzi sa o frecventezi pentru ca te costa timp si bani, crizele care decurg de aici sunt 100% responsabilitatea ta iar o decizie gresita nu poate indrepta un sir de alte decizii gresite, indiferent ce trucuri mentale folosesti pentru a refuza sa vezi asta. Daca ai ales cu toata sinceritatea sa-l urmezi pe Dumnezeu, ai facut sacrificii materiale si nu doar pentru acest lucru, si totusi te afli intr-un impas, acest impas are cu totul si cu totul alte conotatii si cu adevarat Dumnezeu iti va oferi salvarea la momentul potrivit fara sa trebuiasca sa faci compromisuri morale. Intrebarea mea pe care ati ocolit-o a fost alta: Daca ati fi avut parohie ortodoxa peste drum, preotul nu v-ar fi cerut cotizatii, ati mai fi frecventat biserici romano-catolice? Ati mai fi renuntat la ortodoxie in favoarea romano-catolicismului? Faceti abstractie de ideea pe care ati adopatat-o conjuctural ca Dumnezeu v-a pus sa faceti asta. Ganditi-va ce decizie ati fi luat daca o biserica ortodoxa v-ar fi fost mai accesibila. La ora actuala daca ar trebui sa va intoarceti in tara, intr-un orasel cu biserica ortodoxa la doi pasi de cea romano-catolica, ati prefera sa frecventa in continuare missa catolica? Adica sufleteste vorbind, v-ati simti mai "acasa" la missa decat intr-o biserica ortodoxa? Cand ati luat decizia asta, ati fost macar pentru ultima data intr-o biserica ortodoxa, sa va rugati sincer, ca un om care nu stie nimic si doreste un raspuns, timp de o Liturghie macar, sa va spuna Dumnezeu daca faceti bine? Faceti asta, si daca plecati cu sufletul impacat de acolo, atunci poate ca totul este in regula si este voia lui Dumnezeu sa treceti prin asta. |
|
|||
|
|||
![]()
Vreau link :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Deloc. Numai unii sunt indocrinati. Altii nu il accepta pentru ca pur si simplu nu ii intereseaza. Citat:
Nu am spus ca cei ce imi spun mie eretica sunt indoctrinati. Eretica imi spun numai cei de pe forumurile ortodoxe. Nu imi place, inchid pagina. Oricum, nici un ortodox nu a avut curajul sa-mi spuna in fata asta; sub protectia anonimatului is toti curajosi. Indoctrinati sunt cei care au fost pur si simplu indoctrinati. Cei care, pe langa Evanghelie , au primit si alte "bonusuri". Asta este realitatea, chiar daca iti convine chiar daca nu. Toti cei din exterior vad asta, numai cei in cauza nu.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
http://www.heikesekerk.nl/ (scroll in jos)
http://emmausparochie.nl/preken/cat_...en?view=docman http://emmausparochie.nl/kerkpagina/...na?view=docman http://www.krijtberg.nl/ (mergi la Preken in stanga) ---parohia iezuitilor din Amsterdam. http://www.agneskerk.org/2011/05/pre...st-van-de.html ---parohia FSSP din Amsterdam. Doar cateva exemple.
„Mare ești tu, Doamne, și preavrednic de laudă (…) Căci pentru tine ne‑ai creat și neliniștită este inima noastră până sa-si afle odihna in tine.” (Sfântul Augustin). Last edited by Noesisaa; 06.05.2011 at 12:47:29. |
|
|||||||
|
|||||||
![]()
Doriana,
1. NU este vorba de adevarul realtiv si adevarul absolut. Este pacat ca cineva care se considera crestin nu face diferenta intre adevaruri stabilite de om (relative si alea in unele cazuri) si adevarul revelat. Dar probabil nu ai avut inca contact cu al doilea deci pentru tine totul cade in prima categorie. 2. Cel mai mare "stres" dpdv al Adevarul revelat a fost pentru Dumnezeu. El a murit pe cruce pentru asta (si nu doar), fara alta obligatie decat dragostea. Noi daca am trece chiar prin lucruri asemantoare, nu putem spune decat ca le meritam. Daca ne stresam si noi in felul nostru marunt pentru Adevarul revelat, este pentru ca nu admitem sa fie batjocurit de cei care se cred crestini si de fapt nu fac altceva decat sa loveasca in Biserica lui Hristos. Acum nu ca am fi noi in stare sa protejam Biserica mai bine decat Capul ei, dar a tacea in situatii de genul asta, sau mai rau, sa-ti manifesti un acord relativ, este tradare si echivalent cu pierderea Harului. Citat:
Deloc rara in cercurile protestante si mai ales cele ecumenist-extreme care incearca sa-si inchipui unitatea credintei impotriva evidentelor in jurul unui nume si a unei credinte simplificate pana la extrema in care Numele devine un nume iar credinta si invatatura de credinta isi pierde total esenta si importanta. Citat:
Dar nu sunt pentru ca Dumnezeu nu lucreaza asa si eu fac prea putin in directia asta. Tu probabil doar urasti lanturile si atat :) Citat:
Nu-i poti combate, dar nici accepta. Ce mai ramane? "Indoctrinati". Citat:
Citat:
Poate ca unii nu ti-ar spune de la bun inceput dintr-o anumita pedagogie. Dar asta este realitatea. Si sa nu uitam si de "schismatica". Erezia implica si schisma, dupa cum Luther si urmasii ideilor lui au demonstrat-o. Citat:
Daca trebuie sa aleg intre o Evanghelie care a rezistat 2000 ani la proba timpului si o "evanghelie" care nu are nici macar 200 (si aia picati aiurea in Istorie din motive aiurea) si deja da semne de fragmentare, reinterpretare, etc. cred ca alegerea este desul de usoara. Voi vreti sa ne flatati numindu-ne "indoctrinati" noi ne suparam ca nu suntem nici pe departe cat ar trebui sa fim :) (doctrina = invatatura de credinta). Voi chiar suntei mai indoctrinati ca noi, dar cu invatatura gresita. De asta va numim doar eretici. :) Citat:
Ei bine, afla draga ca lumea nu se reduce la ei, si chiar daca in cele din urma vremi vor fi majoritatea, tot nu vor avea ultimul cuvant. Dar cred ca stii asta ca doar citesti Biblia.. :) Last edited by AlinB; 06.05.2011 at 13:05:47. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cred ca daca spuneam ca devin budista sau musulmana cam tot acelasi tradament primeam din partea dumneavoastra. Chiar nu va puteti inchipui ca cineva poate sa faca o alegere, in deplinatata cunsotintei de cauza, cu sinceritate, dupa o perioada de reflectie, nu din imposibilitatea de a face altceva, fara a fi un ignorant? Citat:
Citat:
Citat:
Dar am impresia ca ne invartim in cerc. Eu nu am intentia nici obligatia sa aduc justificari exhaustive nimanui. Nu am nici un interes sa va conving de nimic. Si nici dumneavoastra nu ma convingeti de nimic. Deci....
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 | myself00 | Generalitati | 1 | 03.01.2013 21:37:21 |
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 59 | 27.11.2012 12:25:23 |
Viteza forumului | sophia | Reguli generale de utilizare a forumului | 4 | 02.08.2012 14:03:02 |
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 15 | 09.01.2011 17:42:36 |
Trapeza - locul unde hrana devine rugaciune | adrian35 | Intrebari utilizatori | 8 | 07.05.2010 18:36:35 |
|