Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Chiar nu va puteti inchipui ca cineva poate sa faca o alegere, in deplinatata cunsotintei de cauza, cu sinceritate, dupa o perioada de reflectie, nu din imposibilitatea de a face altceva, fara a fi un ignorant?
|
Eu de exemplu nu cred ca cineva poate lua decizia de a trece de la ortodoxie pe baza logica, ci mai mult pe baza sentimentelor. Adica asa am simtit. Unii simt ca yoga este calea ce trebuie urmata, tot pe baza simtirii.
Cine a citit cate ceva despre ortodoxie poate vedea lesne ca dogma catolica este absurda, sunt sute de contradictii nascute din schimbarea dogmelor.
Uite, numai
neprihanita zamislire. Aceasta face fara importanta prea mare intruparea si jertfa Mantuitorului. Si noi si catolicii spunem ca Iisus a venit pentru a aduce eliberarea si a deschide portile raiului. Nimeni nu putea ajunge in rai datorita pacatului adamic. Primii ajunsi in Rai au fost talharul si dreptii luati de Iisus din Iad dupa rastignire.
Prin faptul ca Fecioara Maria nu ar fi avut (urmarile) pacatul original ar insemna ca de fapt se puteau mantui si altfel, fara jertfa Mantuitorului. Unora ar fi putut sa le dea Dumnezeu acest dar si astfel se mantuiau.
Din moment ce Fecioara se mantuia si fara lucrarea Mantuitorului, noi tocmai de aceea ii spunem Mantuitor, pentru ca doar El a adus mantuirea.
Si astfel fiecare dogma luata in parte schimba toata invatatura crestina (puragatoriul, filioque, infailibilitatea).
Discutam pe forumul catolic despre
infailibilitate, papa nu are cum sa fie tras la raspundere pentru ce face sau sa fie demis. Pe newadvent se spune ca doar constiinta si respectul pentru cardinali, etc.
Au fost si papi cu probleme morale, daca un papa ar promulga o dogma absurda, contrara invataturii crestine, nu nuami ca nu ar putea fi tras la raspundere, dar toata BC ar trebui sa creada in ea, pentru ca implica infailibilitatea. Prin absurd un papa ar putea spune ca Mohamed este profetul si o spune ex cathedra. Toata BC trebuie sa creada ca Mohamed este profetul. Unii catolici si-au dat seama de absurditate, am intalnit un preot calugar catolic devenit chiar martir in Mexic.