Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Intimplator unii papi au luat decizii foarte grave. De exemplu sa participe la cruciade. Sfintii acelor vremuri, chiar daca nu au fost de acord cu acest lucru, s-au rugat ca voia Lui Dumnezeu sa se implineasca. Nu au facut greva si nici schisma. Pur si simplu s-au rugat. Iar eu as face la fel: m-as ruga sa se implineasca voia Lui Dumnezeu, iar eu sa accept Voia Lui in liniste si pace.
|
Greva nu era o optiune. Schisma este dar nerecomandata.
Dar puteau sa critice prin cuvant. E drept ca sfarseau pe rug, sau sub pumnii maselor "civilizate" dar probabil ca merita riscul.
Sa intelegem ca alegand pasivitatea (cu execeptia rugaciunii, sa zicem) si Papii neschimbandu-si decizia, asta a fost voia lui Dumnezeu deci actele lor au fost binecuvantate?
Citat:
PS Astazi e prima vineri din luna, iar in Biserica Catolica in aceasta zi sarbatorim Preasfinta Inima a Lui Isus. La biserica la care am fost erau si credinciosi ortodocsi. Iar unii vin foarte des, mai des decit mine. Deci oamenii, indifernt de confesiune, simt nevoia sa fie mai aproape de Dumnezeu, iar unii din ei, daca pot merge zilnic la biserica, merg.
|
Nu stiu de unde esti, poate nu aveau ca Noesiaa o biserica in apropiere sau au intrat si ei din diverse motive in prima biserica care le-a iesit in cale, fara a sti prea multe despre ce e vorba, sau poate adusi de apropiati romano-catolici?
Ce inseamna sarbatoarea asta si "Preasfanta Inima a lui Isus"?
In BRC lui Hristos i se aduce inchinare pe bucati (organice) sau cum?