Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Alin, chiar nu ai nimic altceva de facut decat sa imi analizezi, re-analizezi, ras-analizezi, re-re-re-analizezi, supra-analizezi, hyper-analizezi si uber-analizezi decizia?
|
Eu am incheiat-o de mult, cand am spus "I rest my case", dar daca totusi unii doresc sa o continue..
Foarte serios.
Chiar daca unora le place sa creada contrariul, sunt "open-minded" in chestiunea ortodoxiei
Nu sunt la prima provocare de acest gen si cu atat mai "open-minded" cu cat studiind si incercand sa inteleg argumentele ereticilor am avut ocazia sa descopar frumusetea si profunzimea ortodoxiei.
In general ortodocsii nu prea se obosesc sa cunosca teologia ortodoxa, dar cand protestantul zice "uite asa credem noi si trebuie sa crezi si tu", corect este sa zici nu "parca ai dreptate" ci "hai sa vad ce zice si invatatura ortodoxa despre aceeasi chestiune si opinia voastra". Te duci, te informezi (the mighty google), cauti poate chiar cu zilele, si pe urma tragi linie si vezi care are dreptate.
Eu am fost uimit sa descopar nu doar contradictiile din asa zisa teologie protestanta ci si coerenta logica si rationala a ortodoxiei.
E drept, cand te rupi cu anii de ortodoxie si din cauza pacatelor ai intrat deja pe orbita lor, exercitiul asta e mult mai greu sa-l faci in mod obiectiv.
Si da, am cunoscut si asta, chiar la modul personal.
Citat:
Cred ca s-a spus ce era de spus pe subiectul asta. Personal voi incerca sa ma abtin de a mai continua discutia.
|
Si eu cred la fel dar daca prietenii romano-catolici mai au obiectii nu pot sa-i las in aer :)