View Single Post
Vechi 06.05.2011, 21:14:41
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Greva nu era o optiune. Schisma este dar nerecomandata.
Dar puteau sa critice prin cuvant. E drept ca sfarseau pe rug, sau sub pumnii maselor "civilizate" dar probabil ca merita riscul.

Sa intelegem ca alegand pasivitatea (cu execeptia rugaciunii, sa zicem) si Papii neschimbandu-si decizia, asta a fost voia lui Dumnezeu deci actele lor au fost binecuvantate?
Nu stiu daca asta a fost voia Lui Dumnezeu sau daca actele lor au fost binecuvintate. Dar calugarii si crestinii aceia au practicat una din virtutile cele mai importante in biserica noastra si a dumneavoastra:ascultarea. Iar rugaciunea in ascultare aduce multa liniste si pace, iar unde e liniste si pace in suflet e pace si in exterior (sesizam aceasta senzatie si pe la minastiri). Iar unde e liniste si pace lucreaza Domnul.?

Citat:
Nu stiu de unde esti, poate nu aveau ca Noesiaa o biserica in apropiere sau au intrat si ei din diverse motive in prima biserica care le-a iesit in cale, fara a sti prea multe despre ce e vorba, sau poate adusi de apropiati romano-catolici?
Sint din Focsani. Si sint multe biserici ortodoxe in oras. Doar ca singura deschisa in fiecare zi si in care se face slujba in fiecare zi e cea catolica.
Citat:
Ce inseamna sarbatoarea asta si "Preasfanta Inima a lui Isus"?
In BRC lui Hristos i se aduce inchinare pe bucati (organice) sau cum?
Nu stiu cum a luat nastere aceasta sarbatoare, poate stiu ceilalti forumisti catolici. Eu stiu din proprie experienta ca intotdeauna cind am apelat la Preasfinta Inima a Lui Isus am fost ajutata. Iar icoana Preasfintei Inimi a Lui Isus pe care o avem in casa, a fost cumparata de sotul meu dintr-o biserica ortodoxa. Am crezut ca aveti si voi aceasta devotiune. Daca nu o aveti, sinteti mai saraci.
Citat:
Nu stiu ce cursuri de instruire ti-au format imaginea asta roza,
Mergi in Occident si vezi catedrale de mii de oameni pline cvasi-exclusiv cu turisti iar cei care asista efectiv la messa sunt o mana de oameni.

Statistic vorbind, ma intreb daca nu cumva catolicii mai sunt atati cum mai suntem si noi 80% ortodocsi in Romania (adica de fapt doar 4% care frecventeaza Biserica, adica cam de 20x mai putin decat in statistici).?
Ai o obsesie cu numarul, se pare ca cea mai mare rata de crestere o au la ora actuala musulmanii, cred ca e timpul sa te faci musulman..
Cu adevarat, bisericile sint cam goale peste tot; din pacate. Si tot din acest motiv cred ca daca in loc sa ne contrazicem pe forum ne-am ruga mai mult, am fi mai buni slujitori ai Domnului. Referitor la "obsesia numarului", ideea e ca, dupa toate schismele care au existat, doar Biserica Catolica a inflorit (Biserica Ortodoxa s-a tot micsorat de la schisma incoace), la fel cum s-a intimplat pe vremea apostolilor. Adica Harul a lucrat in continuare. Nu e vorba de numar e vorba de analiza roadelor, ca sa ne dam seama daca sintem pe un drum gresit sau nu. Iar eu nu ma aflu pe un drum gresit. Si nu ma voi face musulman niciodata pentru ca, asa cum m-a invatat biserica mea, condusa de un papa care nu greseste niciodata, crestinii catolici au un singur Domn: Isus Cristos.

Last edited by nutucutu; 06.05.2011 at 21:16:56.